Interesanti

Svētki vairs nav aiz kalniem, un es zinu, ka daudziem jau sākas neliels drudzis no domām par...
Makaroni ir viens no pasaulē daudzpusīgākajiem un iemīļotākajiem ēdieniem, delikatese, kas pārsniedz kultūras robežas un tiek svinēta ar savu bagāto vēsturi, garšu daudzveidību un klātbūtni neskaitāmās virtuvēs visā pasaulē. Tās...
Šī nedēļa pasaulē tiek iezīmēta kā UNESCO mantojuma sarakstā iekļautā turku virtuves nedēļa. Turku virtuvei ir vairāk nekā 1000 gadu sena vēsture. Ar savu krāsainību, garšu pārbagātību un senām tradīcijām...
Domājams, neviena vien latvieša bērnības garša ir šis našķu karalis – riekstiņš. Mutē kūstošās, drupenās un zeltaini brūnās smilšu mīklas čaumalās iekauta dāsna deva vijīga vārītā iebiezinātā piena. Šo...
Olīveļļa ir produkts, kas atradīsies teju katra latvieša pieliekamajā kambarītī. Kāda saimniece to izmantos, lai pagatavotu mājas kosmētiku sausai ādai, kāda iesmērēs matos, lai tie vairs neizkristu, cita ieeļļos...
Ingvers – garšviela, kas smaržo pēc svētkiem. Tuvojoties Ziemassvētkiem, daudzās virtuvēs sāk vējot mājīgā piparkūku smarža. Kas gan būtu piparkūkas bez ingvera – garšvielas, kas piešķir tradicionālajiem svētku cepumiem...
Ja esi vegāniska uztura piekritējs, visticamāk, Mārtiņa Mičuļa gatavotais “OG Tofu” tev ir jau labi zināms. Ja ne, piedāvājam ar to iepazīties, atklājot, kā no tofu gatavošanas mājās Mārtiņš...
Kā nomazgāt piedegušu katlu trauku mazgājamā mašīnā Kad katls vai cepšanas trauks ir piededzis, tas pēc iespējas ātrāk jāsāk mērcēt siltā ūdenī. Mērcēšanas laikā nav nepieciešams ūdenim pievienot trauku...
“Nu gan brīnums: kāpēc puķkāpostus tagadiņ pārkrustījuši par ziedkāpostiem? Laikam tāpēc, ka tie ir pārziedējuši?” – vēsta sena anekdote, apliecinot, ka par šo jautājumu vismaz gadu desmitiem tikuši lauzti...
Gaileņu mērce ar vārītiem kartupeļiem un mazsālītiem gurķīšiem. Jau iztēlojoties vien šo garšu baudījumu, tiek pamodināts ikviena latvieša ģenētiskais kods, gādājot par to, lai viena roka instinktīvi tver pēc...
Pesto Genovese ir viena no pazīstamākajām mērcēm pasaulē. Šī universālā garšu savienība ir lielisks kompanjons gan pastai, gan gaļas ēdieniem, salātiem vai gluži vienkārši uz maizītes sviesta vietā. Redakcijā...
Pašā vasaras sākumā ienākas Latvijā visagrāk ievācamās savvaļas ogas – meža zemenītes. Ja saulainā dienā paveicas uziet sārto ogu plantāciju pašā ražas briedumā, aromāts ir tik reibinošs, ka, šķiet,...
Rosību, kas pārņēmusi rekonstruēto Āgenskalna tirgus ēku, nav iespējams nepamanīt. Kopš tās atklāšanas svētkiem 7. maijā tirgu ik dienas apmeklē gan apkaimes iedzīvotāji, gan viesi no dažādām Rīgas malām....
Mēs visi pazīstam piparmētras. Zaļo, reibinoši smaržojošo lapiņu vēsā un atspirdzinošā garša vienlīdz labi iederas kā pamatēdienos un desertos, tā arī, protams, ledusaukstos kokteiļos karstā vasaras dienā. Iespēju ir...
Asuma izjūta katram ir pilnīgi atšķirīga. Kāds ir spējīgs grauzt čili piparu, aci nepamirkšķinot, bet cits tā klātbūtni ēdienā sajutīs no blakus istabas. Asuma izturību jeb toleranci, starp citu,...
Sparģeļi ir pirmais īstais sezonas dārzenis – jau aprīlī vai maija sākumā, kolīdz augsne ir sasilusi un gaisa temperatūra dienā sasniedz 12–15 grādus, no zemes sāk spraukties ārā pirmie...
Olas ir viena no burvīgākajām dāvanām, ko mums devusi daba. Tās var izmantot pārsteidzoši dažādos veidos
Esam apkopojuši banānu īpašības un vispiemērotākos lietojuma veidus atbilstoši katrai gatavības pakāpei no zaļa līdz pat brūnam. Piedāvājam idejas, kādās receptēs tos izmantot. ZAĻŠ Ļoti ciets, blīvs, sastāvā daudz...
No čuguna jau izsenis gatavo smagus un izturīgus ēst gatavošanas piederumus, kam piemīt spēja vienmērīgi sadalīt un uzturēt nemainīgu gatavošanas temperatūru. Šī iemesla dēļ šādus traukus ir vērts izmantot...
Patīkamākais kraukšķis. Kartupeļu čipsu stendi veikalos tikai plešas plašumā, garšu un formu dažādībā. Ja rodas kāre piesiet dūšu ar ko kraukšķīgu, tad ilgi nav jādomā un jādodas uz čipsu nodaļu....
No savvaļas pļavām līdz pasaules tirgum Viens no vizuāli estētiskākajiem Latvijas zīmoliem ir “Plūkt”, kura piedāvātās bioloģiski sertificētas tējas, kas ražotas no savvaļas pļavās un mežos ievāktiem augiem, ir pieejamas...
Kraukšķīgie mandeļu kodoli ir viens no veselīgākajiem un garšīgākajiem našķiem. Visiem zināms, ka, sākot ar tām mieloties, ir grūti apstāties – samtaini brūnie riekstiņi  pa vienam vien noknaukšķ uz...
Nebūs pārspīlēts, ja teiksim, ka bez burkāniem latvieša ēdienkarte nav iedomājama. Šie sulīgie dārzeņi ir gana veselīgi, pieejami visu gadu un – kas vispārējā cenu kāpšanas laikmetā nav mazsvarīgi...
Zīmola “Aguz” produkcija ir vienkārša, tomēr augstvērtīga, atspoguļojot tā veidotājas Evitas Rozes pārliecību – klientiem ir jāpiedāvā labākais, nezaudējot kvalitāti. “Aguz” komandu veido trīs cilvēki, kas vien pāris gadu...
Kokneses novadā netālu no Kokneses pilsdrupām atrodas garšu un sajūtu oāze ar nosaukumu “Rīta putni” – to šeit izveidojuši Bruno un Baiba Cīruļi. Jau kopš 2015. gada šeit iespējams tikt...
Domājot par traukiem, kas vislabāk iederētos uz svētku galda saulgriežu laikā, prātā acumirklī nāk Āgenskalna pērles – keramikas darbnīcas “MAALI” radītie darbi. Māla, akmens masas un porcelāna šķīvji, bļodiņas,...