fbpx

Māras Poles iepirkumu saraksts nedēļai

Čau!

Te atkal es, Māra. Šoreiz savu nedēļas plānu esmu sagatavojusi maliet citādāku nekā pagājušajā reizē, vairāk koncentrējoties uz to, ka receptes iespējams sagatavot lielākās porcijās un pusi no tām noglabāt saldētavā. Kāpēc? Lai tad, kad siltie vasaras vakari mūs būs noķēruši, varam mierīgi izmīties ar riteni pa saules pielietajām ieliņām, bet mājās tikmēr atkausējas pašu gatavota maltīte. Maija sākumā dalos ar mūsmājās iecienītām garšām, kur atkal miksējas dažādu valstu virtuve. Ceru, ka jums manas idejas noderēs un kāda recepte uz palikšanu tiks ieviesta arī jūsu recepšu plauktiņā.

Lai silti maija vakari!

TREŠDIEN Zaļo griķu salāti ar redīsu dīgstiem
Tev būs nepieciešams: 360 g zaļo griķu, 1 l karsta ūdens, 1 l ūdens vārīšanai, 4 ēdamkarotes , apāta koriandra, 4 ēdamkarotes kapāta bazilika, 2 tējkarotes kapātu piparmētru lapu, 2 ēdamkarotes svaigas laima sulas, 2 tējkarotes sojas mērces, sāls, malti melnie pipari, 2 avokado, 80 g redīsu dīgstu, 2 ēdamkarotes kaņepju sēklu.

CETURTDIEN Ņoki ar Gorgonzolas siera mērci
Tev būs nepieciešams: 500 g ņoki, 2 ēdamkarotes olīveļļas, 1 sīpols, 3 daiviņas ķiploku, malti melnie pipari, 250 g saldā krējuma, 250 g Gorgonzolas siera, 200 g svaigu spinātlapu, 100 g ciedru riekstu, Parmas siers, čili pārslas.

PIEKTDIEN Puravu zupa ar turku zirņu grauzdiņiem
Tev būs nepieciešams: 4 lieli puravi, 1 sīpols, 2 kartupeļi, 50 g sviesta, 550 ml dārzeņu buljona, 275 ml piena, sāls, malti melnie pipari, 2 bundžas vārītu turku zirņu, 3 ēdamkarotes olīveļļas, 1 tējkarote jūras sāls, 1 tējkarote maltu melno piparu, 2 tējkarotes malta kumīna, 2 tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera vai maltu čipotles piparu, 1 tējkarote ķiploku pulvera.

SESTDIEN Tagliatelle ar plucinātas liellopu gaļas ragū
Tev būs nepieciešams: ½ burkāna, ½ selerijas kāta, 2 daiviņas ķiploku, 2–3 zariņi timiāna un rozmarīna, 1 kg liellopu gaļas šķiņķa, 1 ēdamkarote olīveļļas, 200 ml sarkanvīna, 600 g mizotu tomātu gabaliņos, ½ tējkarotes sāls, ½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu, 250 g tagliatelle pastas, 1 ēdamkarote sviesta, Parmas siers.

SVĒTDIEN Humuss un Falafeles
Tev būs nepieciešams: Falafelēm 250 g sausu turku zirņu, izmērcētu pa nakti, 5 daiviņas ķiploku, lapas no nelielas buntītes pētersīļu, neliela buntīte koriandra (kinzas) zaļumu, miziņa no 1 citrona, ¼ tējkarotes Kajennas piparu, ½ tējkarotes grauzdēta malta kumīna, ½ tējkarotes grauzdēta malta koriandra, ½ tējkarotes sodas, 2 ēdamkarotes miltu, 100–200 g sezama sēklu apviļāšanai, sāls, eļļa. Humusam 250 g sausu turku zirņu, vienu nakti izmērcētu aukstā ūdenī, vai 500 g konservētu zirņu, 1 tējkarote sodas, 150 g sezama sēklu vai tahini pastas, sula no 1 neliela citrona (~ 4 ēdamkarotes), 1–3 daiviņas ķiploku, 100 ml ledusskapī atdzesēta šķidruma, kurā tika vārīti turku zirņi, vai silts šķidrums un ledus, sāls.

PIRMDIEN Salāti ar mango
Tev būs nepieciešams: 1 nogatavināts mango, 1 avokado, 100 g mazo spinātu lapu, 60 g kaltētu dzērveņu, 50 g fetas siera, sula no 1 sarkanā apelsīna, 2 ēdamkarotes olīveļļas, 1 ēdamkarote balzametiķa, sāls, pipari. OTRDIEN

OTRDIEN Veselīgie vistas nageti
Tev būs nepieciešams: 4 vistas filejas, 60 g kukurūzas cietes, ¼ tējkarotes sāls, ¼ tējkarotes melno piparu, 1 tējkarote Kajennas pipari, sweet chilli mērce.

IDEJA BROKASTĪM Čīliešu brokastis
Tev būs nepieciešams: 4 maizes šķēles, 2 lieli nogatavojušies avokado, 2 vidēji tomāti, sāls, svaigi malti melnie pipari, olīveļļa.

NAŠĶI
Zeppole Tev būs nepieciešams: 4 olas, 100 g cukura, 1 ēdamkarote cepamā pulvera, 1 ēdamkarote vaniļas cukura, ½ tējkarotes sāls, 260 g miltu, 500 g rikotas siera, 1 l rapšu eļļa.

Rabarberu un timiāna limonāde Tev būs nepieciešams: 550 g rabarberu, 450 ml ūdens, 250 g cukura, 5 zariņi timiāna + vēl pāris dekorēšanai, ledus, sula no 1 citrona, gāzēts vai negāzēts ūdens, timiāns dekorēšanai.

Te Māras izveidotais nedēļas iepirkumu saraksts

Maras-Poles-iepirkumu-saraksts