Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Ņoki ar gorgonzolas siera mērci
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
500 g ņoki
MĒRCEI
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 sīpols
3 daiviņas ķiploku
malti melnie pipari
250 g saldā krējuma
250 g Gorgonzolas siera
200 g svaigu spinātlapu
100 g grauzdētu ciedru riekstu*
Parmas siers
čili pārslas
Pagatavošana
Katliņā ar sālsūdeni novāra ņokus. Parasti tie jāvāra aptuveni 1–2 minūtes no vārīšanās sākuma brīža. Nokāš un noliek malā.
Smalki sakapā sīpolu un ķiplokus. Dziļā pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu un izsautē sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno ķiplokus un sautē vēl 1 minūti. Klāt lej saldo krējumu un karsē to aptuveni 5 minūtes, līdz tas viegli burbuļo un sabiezē.
Pazemina uguni un pievieno sadrupinātu Gorgonzolas sieru. Turpina sildīt un lēnām maisīt, lai palīdzētu sieram izkust. Kad siers gandrīz izkusis, pievieno spinātus un tos iemaisa mērcē, līdz tie kļuvuši mīksti un sarukuši apjomā.
Pievieno novārītos ņokus, ko iemaisa mērcē. Uzsilda kopā ar mērci vēl 2–3 minūtes.
Pasniedz karstus, pāri berot svaigu Parmas sieru un ciedru riekstus. Asumiņam var pārbērt arī čili pārslas.
* Lai apgrauzdētu ciedru riekstus, tos liek karstā pannā un karsē aptuveni 2–3 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Komentāri: