Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Rabarberu un timiāna limonāde
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Veldzējošs un gards dzēriens ko baudīt siltākajās vasaras dienās.
Sastāvdaļas
550 g rabarberu
450 ml ūdens
250 g cukura
5 zariņi timiāna + vēl pāris dekorēšanai
ledus
sula no 1 citrona
gāzēts vai negāzēts ūdens
timiāns dekorēšanai
Pagatavošana
Rabarberu sagriež mazos gabaliņos.
Vidēja izmēra katliņā liek rabarberus, cukuru, ūdeni un timiānu un ļauj uzvārīties. Kad tas 2 minūtes burbuļojis, pamazina liesmu un ļauj viegli vārīties vēl 5 minūtes.
Noņem no uguns un nokāš caur smalku sietu. Rabarberu uzlējumam pievieno ūdeni (daudzums atkarīgs no tā, cik stipru vēlaties limonādi), ledu, citronu sulu un svaiga timiāna zariņus.
Komentāri: