Apsarmojušas dzērvenītes

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Apsarmojušās dzērvenītes var izmantot kūku un desertu dekorēšanai, turklāt tās var ilgi uzglabāt slēgtā traukā.

Sastāvdaļas

200 g cukura + 100 g piestā sasmalcināta cukura

100 g ūdens

200 g lielogu dzērveņu

Pagatavošana

  1. Katliņā ber cukuru, pievieno ūdeni un karsē, līdz cukurs izkusis un savārījies sīrups.
  2. Bļodā liek visas stingrās, skaistās ogas un aplej ar sīrupu. Kārtīgi apmaisa un pa vienai liek uz cepamā papīra, lai tās nesaskartos. Atstāj uz stundu apkalst.
  3. Katru odziņu apvārta sasmalcinātajā cukurā un liek traukā.

Komentāri: