Falafeles ir lētākais Izraēlā nopērkamais ielu ēdiens, ko parasti pasniedz pitas maizītē, kurā iesmērē humusu un klāt pievieno dažādus salātus, ceptus, svaigus vai marinētus dārzeņus pēc izvēles, kā arī aso čili, tahini vai zaļumu mērci.
Humusu Izraēlā var nopirkt gandrīz visur. Absolūta klasika. Latvijā veikalā nopērkamajā humusā tiek pievienots daudz eļļas, taču humusa klasiskajā receptē ir pievienota tikai tahini jeb sezama sēklu pasta un olīveļļa pārlieta pāri. Bieži eļļas vietā humusam pa virsu pāri vēl papildus pārlej tahini jeb maltu sezama sēklu krēmu – to Izraēlā ēd tāpat kā Latvijā skābo krējumu, pievienojot visiem ēdieniem.
Falafeles
Humuss
Komentāri: