Sātīgās brusketas ar tomātu salsu un prošuto

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Vasarīgai kopā būšanai ar ģimeni vai draugiem piestāvēs šīs košās un gardās uzkodu maizītes, gluži kā Itālijā. Baudi kopā ar Rosa dei Masi rozā vīnu un uz mirkli jutīsies kā saulainajā Spānijā vai Itālijā.

Sastāvdaļas

1 ciabatta

100 g bazilika pesto

2 mocarellas bumbas

100 g prošuto

200 g ķirštomātu

4 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas

rukola pasniegšanai

sāls un pipari pēc garšas

balzamiko krēms pasniegšanai

sviests cepšanai

Pagatavošana

  1. Sagriež ciabatu šķēlēs un apgrauzdē sviestā uz pannas zeltaini brūnas no abām pusēm.
  2. Bļodā sajauc smalki sagrieztus ķirštomātus, samaisa ar olīveļļu, sāli un pipariem.
  3. Uz maizītes uzsmērē tējkaroti pesto, uzliek rukolu, tomātu salsu, prošuto un saplucinātu mocarellu. Pārlej ar balzamiko un pasniedz kopā ar atdzesētu Rosa dei Masi vīnu.

Komentāri: