Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Zeppole
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
4 olas
100 g cukura
1 ēdamkarote cepamā pulvera
1 ēdamkarote vaniļas cukura
½ tējkarotes sāls
260 g miltu
500 g rikotas siera
1 l rapšu eļļas
Pagatavošana
Dziļā traukā iesit olas un ar elektrisko mikseri kuļ, līdz tās ir putainā konsistencē.
Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas un palēnām pievieno olu maisījumam, miksējot vislēnākajā režīmā.
Masai pievieno rikotas sieru un turpina kult lēnākajā režīmā, līdz masa ir viendabīga. Nepārkuļ!
Uz vidēji lielas uguns katliņā karsē eļļu. Lai pārbaudītu, vai eļļa pietiekami karsta, tajā ieliek koka karoti. Ja ap to veidojas mazi gaisa burbulīši, var fritēt mīklu.
Mīklas piciņas liek karstajā eļļā ar ieeļļotu tējkaroti, piepalīdzot tās dabūt nost ar vēl vienu karoti. Tiklīdz mīkla būs eļļā, tā piepūtīsies un veidos bumbiņas. Cep eļļā pāris minūtes pa 4–5, ik pa laikam apgriežot uz otru pusi, lai tās no visām pusēm būtu viendabīgā tonī.
Liek ar papīra salvetēm izklātā traukā, lai tās uzsūktu lieko eļļu. Nedaudz atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Jāatzīst, ka garša ir fantastiska un rikotas siera dēļ ļoooti gaisīga, bet, lai kaut kā atšķaidītu saldumu, ēdu tās kopā ar pīlādžu ievārījumu. LIELISKI!
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: