Zeppole

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 100 g cukura
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • ½ tējkarotes sāls
  • 260 g miltu
  • 500 g rikotas siera
  • 1 l rapšu eļļas

Pagatavošana

  1. Dziļā traukā iesit olas un ar elektrisko mikseri kuļ, līdz tās ir putainā konsistencē.
  2. Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas un palēnām pievieno olu maisījumam, miksējot vislēnākajā režīmā.
  3. Masai pievieno rikotas sieru un turpina kult lēnākajā režīmā, līdz masa ir viendabīga. Nepārkuļ!
  4. Uz vidēji lielas uguns katliņā karsē eļļu. Lai pārbaudītu, vai eļļa pietiekami karsta, tajā ieliek koka karoti. Ja ap to veidojas mazi gaisa burbulīši, var fritēt mīklu.
  5. Mīklas piciņas liek karstajā eļļā ar ieeļļotu tējkaroti, piepalīdzot tās dabūt nost ar vēl vienu karoti. Tiklīdz mīkla būs eļļā, tā piepūtīsies un veidos bumbiņas. Cep eļļā pāris minūtes pa 4–5, ik pa laikam apgriežot uz otru pusi, lai tās no visām pusēm būtu viendabīgā tonī.
  6. Liek ar papīra salvetēm izklātā traukā, lai tās uzsūktu lieko eļļu. Nedaudz atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
  7. Jāatzīst, ka garša ir fantastiska un rikotas siera dēļ ļoooti gaisīga, bet, lai kaut kā atšķaidītu saldumu, ēdu tās kopā ar pīlādžu ievārījumu. LIELISKI!

Komentāri: