Puravu zupa ar turku zirņu grauzdiņiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 lieli puravi
  • 1 sīpols, smalki sakapāts
  • 2 kartupeļi, nomizoti un sagriezti kubiņos
  • 50 g sviesta
  • 550 ml dārzeņu buljona
  • 275 ml piena
  • sāls
  • malti melnie pipari

Grauzdiņiem

  • 2 bundžas vārītu turku zirņu
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 2 tējkarotes malta kumīna
  • 2 tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera vai maltu čipotles piparu
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera

Pagatavošana

  1. Puraviem nogriež zaļo daļu, un zupai izmanto tikai balto daļu, ko gareniski pārgriež uz pusēm un pa kārtām skalo zem ūdens, lai zupā neiekļūtu smiltis.
  2. Puravus griež smalkās strēmelītēs, pēc tam mazos kubiņos. Katlā uz vidējas uguns izkausē sviestu, tad pievieno puravus, sīpolus un kartupeļus, apmaisa. Pievieno sāli un piparus, katlam virsū liek vāku un uz ļoti mazas uguns ļauj dārzeņiem sautēties ~ 15 minūtes.
  3. Pēc tam pievieno buljonu un pienu, karsē līdz vārīšanās brīdim un ļauj zupai vārīties uz vidējas uguns 20 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
  4. Visu liek blenderī un sablendē līdz viendabīgai konsistencei.
  5. Pasniedz ar turku zirņu grauzdiņiem.

Grauzdiņu pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Noskalo un nosusina turku zirņus, tos izklāj uz tīra dvieļa un noberž no tiem lieko apvalku.
  2. Zirņus liek bļodā, pievieno olīveļļu un garšvielas un maisa, līdz tie visi vienmērīgi noklāti ar garšvielām.
  3. Turku zirņus izklāj uz cepamā papīra un liek krāsnī. Cep ~ 25–30 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz tie zeltaini brūni. Gatavus grauzdiņus uzglabā istabas temperatūrā un izlieto nedēļas laikā.

Komentāri:

  • George saka:

    This is really attentiongrabbing, You’re a very professional blogger. I have joined your rss feed and sit up for in search of extra of your fantastic post. Also, I have shared your site in my social networks!