2 tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera vai maltu čipotles piparu
1 tējkarote ķiploku pulvera
Pagatavošana
Puraviem nogriež zaļo daļu, un zupai izmanto tikai balto daļu, ko gareniski pārgriež uz pusēm un pa kārtām skalo zem ūdens, lai zupā neiekļūtu smiltis.
Puravus griež smalkās strēmelītēs, pēc tam mazos kubiņos. Katlā uz vidējas uguns izkausē sviestu, tad pievieno puravus, sīpolus un kartupeļus, apmaisa. Pievieno sāli un piparus, katlam virsū liek vāku un uz ļoti mazas uguns ļauj dārzeņiem sautēties ~ 15 minūtes.
Pēc tam pievieno buljonu un pienu, karsē līdz vārīšanās brīdim un ļauj zupai vārīties uz vidējas uguns 20 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
Visu liek blenderī un sablendē līdz viendabīgai konsistencei.
Pasniedz ar turku zirņu grauzdiņiem.
Grauzdiņu pagatavošana
Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Noskalo un nosusina turku zirņus, tos izklāj uz tīra dvieļa un noberž no tiem lieko apvalku.
Zirņus liek bļodā, pievieno olīveļļu un garšvielas un maisa, līdz tie visi vienmērīgi noklāti ar garšvielām.
Turku zirņus izklāj uz cepamā papīra un liek krāsnī. Cep ~ 25–30 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz tie zeltaini brūni. Gatavus grauzdiņus uzglabā istabas temperatūrā un izlieto nedēļas laikā.
This is really attentiongrabbing, You’re a very professional blogger. I have joined your rss feed and sit up for in search of extra of your fantastic post. Also, I have shared your site in my social networks!
This is really attentiongrabbing, You’re a very professional blogger. I have joined your rss feed and sit up for in search of extra of your fantastic post. Also, I have shared your site in my social networks!