Veselīgāki vistas nageti

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Amerikas Savienoto Valstu virtuve galvenokārt asociējas ar ātro ēdināšanu jeb fast food, hamburgeriem, gāzētiem dzērieniem un dažādām eļļā ceptām uzkodām. Šoreiz tas nebūs izņēmums, bet, sekojot pasaules tendencēm un pievēršoties veselīgākam dzīvesveidam, šos pagatavosim, neizmantojot miltus. Klasiskie vistas nageti ne tik klasiskā garoziņā – fritēti kokosriekstu skaidiņās.

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 60 g kukurūzas cietes
  • ¼ tējkarotes sāls
  • ¼ tējkarotes melno piparu
  • 1 tējkarote Kajennas piparu
  • 2 lielas olas
  • 200 g kokosriekstu skaidiņu
  • rapšu eļļa fritēšanai

Pasniegšanai mērce pēc izvēles:

  • barbekjū mērce
  • majonēze
  • sweet chilli mērce

Pagatavošana

  1. Vistas filejas sagriež aptuveni 3 x 3 cm lielos gabaliņos. Sagatavo trīs bļodiņas un vienu lielu šķīvi kā darba staciju. Pirmajā sajauc kartupeļu cieti, sāli, melnos un Kajennas piparus, otrajā viegli sakuļ olas, trešajā ieber kokosriekstu skaidiņas.
  2. Ņem vistas gabaliņus un pa vienam iemērc tos kukurūzas cietes maisījumā, tad olu maisījumā un tad kokosriekstu skaidiņās, pilnībā to apklājot. Noliek malā uz šķīvja. Kad tas izdarīts ar visiem gabaliņiem, var ķerties pie fritēšanas.
  3. Lai pārbaudītu, vai eļļa gatava, tajā iemērc koka karoti. Ja ap to formējas burbuļi, eļļa ir pietiekami karsta.
  4. Lēnām pa vienam eļļā liek vistas gabaliņus, pārbaudot, lai tie nesalīp kopā jau pašā sākumā. Fritē aptuveni 3 minūtes, apmet otrādi un aptuveni 2 minūtes ļauj izcepties arī otrai pusei.
  5. Uzmanīgi ņem vistu ārā no eļļas un liek uz šķīvja, kur ieklāti papīra dvieļi. Kad visi gabaliņi izcepti, tos servē ar dažādām mērcēm.