Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Zaļo griķu salāti ar redīsu dīgstiem
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Teikšu godīgi, ka griķi jau kopš bērnudārza laikiem nav mans mīļākais ēdiens, bet tad, kad pamēģināju zaļos griķus, uz šo graudaugu sāku raudzīties pavisam citādi.
Sastāvdaļas
360 g zaļo griķu
1 l karsta ūdens
1 l ūdens vārīšanai
4 ēdamkarotes kapāta koriandra
4 ēdamkarotes kapāta bazilika
2 tējkarotes kapātu piparmētru lapu
2 ēdamkarotes svaigas laima sulas
2 tējkarotes sojas mērces
sāls
malti melnie pipari
2 avokado
80 g redīsu dīgstu
2 ēdamkarotes kaņepju sēklu
Pagatavošana
Griķus noskalo, lai no tiem izdabūtu lieko cieti, tad mērcē karstā ūdenī aptuveni 10 minūtes, pēc tam nokāš un noskalo aukstā ūdenī.
Katlā lej ūdeni un liek griķus. Tos uzvāra, tad pamazina uguni uz vidēji zemu un atstāj karsēties vēl 7–10 minūtes vai līdz tie ir gatavi.
Nokāš lieko ūdeni, tad pievieno kapātos zaļumus, laima sulu, sojas mērci un visu samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Bļodā liek griķus ar zaļumiem, pievieno dīgstus, sagrieztu avokado un kaņepju sēklas. Salātus sacilā un ēd uzreiz.
Komentāri: