SĒKLU MAIZE AR SĒŅU SVIESTU

Viegla
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

230 g vārītas kvinojas

185 g ķirbju sēklu

180 g linsēklu miltu

50 g lazdu riekstu

50 g linsēklu

30 g ceļteku sēnalu pulvera

4 ēdamkarotes čia sēklu

500 ml ūdens

½ tējkarotes sāls

60 ml olīveļļas + formas ietaukošanai

2 ēdamkarotes saldinātāja (medus, dateļu sīrups, kļavu sīrups vai cits)

1 ēdamkarote ābolu etiķa

100 g sviesta

3 ēdamkarotes kaltētu sēņu pulvera

Pagatavošana

  1. Iepriekšējā naktī ķirbju sēklas, lazdu riekstus un linsēklas liek mērcēties ūdenī.
  2. No rīta nolej nost lieko ūdeni no sēkliņām, novāra kvinoju (tie ir aptuveni 115–125 g nevārītas kvinojas).
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai, ietauko maizes pannu ar bagātīgu olīveļļas daudzumu.
  4. Vienā bļodā samaisa ūdeni, olīveļļu, kļavu sīrupu, ābolu sidra etiķi un čia sēklas.
  5. Otrā bļodā samaisa linsēklu miltus, linsēklas, ķirbju sēklas, lazdu riekstus, kvinoju, ceļteku sēnalas un sāli. Kad viss ir labi samaisīts, pievieno mitrās sastāvdaļas un samaisa visu. Masai jābūt biezai un mitrai.
  6. Mīklu kārto vienmērīgi ietaukotā formā. Pēc vēlēšanās var uzbērt šķipsniņu sēklu klaipa dekoram – šajā gadījumā ķirbju sēklas un lazdu rieksti.
  7. Cep 1 stundu. Pirms izņemšanas no formas klaipam ļauj pilnībā atdzist. Sviestam pievieno sēņu pulveri un saputo, smērē leknu kārtu uz maizes un bauda.

Komentāri: