ROZĀ VĪNS LE GRAND NOIR ROSE
Le Grand Noir vīnus ražo īpaši mērķtiecīgas vīnkopju un vīna darītāju komandas Jean d’Alibert vīna darītavā Rjē-Minervuā (Rieux-Minervois), netālu no Karkasonas (Carcassonne) pilsētas, kas lepojas ar saviem viduslaiku nocietinājumiem.
Vīns ar izteikti bālu rozā krāsu. Aromātu palete ir bagātīga un intensīva, kur dominē tādas aromātu un garšas nianses kā avenes, zemenes un upenes, ko papildina piparu pēcgarša. Bagātīga garšas palete ir atsvaidzinoša un spilgti izteikta, ko papildina sarkanie augļi un piparu raksturs. Šķietami sauss, ar pievilcīgu augļu saldumu.
Galvenie fakti par Grand Noir Rosé.
- Vīnogu šķirnes: 85% Grenache, 15% Shiraz
- Vīna izcelsmes reģions: Francija / Langdoka-Rusijona / Minervuā
- Vīna stils: Languedoc-Roussillon Rosé
- Svaigs, moderns, gaišs, sauss, bet tajā pašā laikā augļains rozā vīns.
- Viens no populārākajiem stiliem pašlaik pasaulē. Šis vīns ir lieliski piemērots kopā ar ēdienu vai baudāms kā aperitīvs.
- Shiraz vīnogu klātesamība sastāvā piešķir nedaudz lielāku nozīmi Grenache vīnogu svaigumam.
- Jaunā stila franču vīns, kas apvieno reģionālo raksturu, kas piemīt vienam no senākajiem vīna reģioniem Francijā, ar jaunas pasaules pieejamību.
Vīna un ēdiena saderība.
Mūsu vīna eksperti uzskata, ka šis Langdokas-Rusijonas rozā vīns lieliski saderēs ar tādiem ēdieniem kā pasta, dažāda stila uzkodas, liesa zivs un veģetārie ēdieni. Izcili, ja receptē izmantotas Francijai raksturīgas garšvielas – rozmarīns, majorāns, raudene, timiāns, estragons. Protams, iespējams baudīt vīnu arī vienu pašu, labi atdzesētu 8–9 ℃ temperatūrā.
Esam izveidojuši īpašu Pie Galda! recepšu kolekciju, kas piestāv šim aromātiskajam vīnam. Ļaujieties eksperimentiem un baudiet izcilu vīna un ēdiena saderību!