Krāsnī cepti presēti kartupeļi ar cieto sieru

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šie ir ļoti garšīgi kartupeļi, recepte arī nudien ir vienkārša. Kartupeļu dubultā pagatavošana padara tos patīkami kraukšķīgus no ārpuses un krēmīgus viducī. Noteikti iesaku izmēģināt!

Sastāvdaļas

  • 10 vidēja izmēra kartupeļi
  • 50 g sviesta
  • neliela buntīte pētersīļu
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 100 g rīvēta cietā tipa siera
  • sāls pēc garšas
    zaļumi pēc izvēles – dilles, pētersīļi, lociņi

Pagatavošana

  1. Kartupeļus rūpīgi nomazgā, notīra, bet nenomizo.
  2. Novāra tos 15–20 minūtes sālsūdenī un nokāš.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Kartupeļus, ar stampiņu spiežot, nedaudz saplacina tā, lai tie mazliet izšķīst, bet neizjūk pavisam.
  4. Ķiplokus un zaļumus smalki sakapā. Kartupeļus kārto izklaidus uz cepamās pannas.
  5. Uz katra kartupeļa liek nelielu sviesta piciņu, sakapātos ķiplokus un zaļumus, sāli un pārber ar rīvēto sieru.
  6. Kartupeļus liek sakarsētajā krāsnī un cep 20 minūtes, līdz tie ir zeltaini un viegli kraukšķīgi. Ja vēlas, pirms pasniegšanas var vēlreiz pārkaisīt ar sieru un zaļumiem.