Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Krāsnī cepti presēti kartupeļi ar cieto sieru
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Šie ir ļoti garšīgi kartupeļi, recepte arī nudien ir vienkārša. Kartupeļu dubultā pagatavošana padara tos patīkami kraukšķīgus no ārpuses un krēmīgus viducī. Noteikti iesaku izmēģināt!
Sastāvdaļas
10 vidēja izmēra kartupeļi
50 g sviesta
neliela buntīte pētersīļu
2 daiviņas ķiploku
100 g rīvēta cietā tipa siera
sāls pēc garšas zaļumi pēc izvēles – dilles, pētersīļi, lociņi
Pagatavošana
Kartupeļus rūpīgi nomazgā, notīra, bet nenomizo.
Novāra tos 15–20 minūtes sālsūdenī un nokāš.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Kartupeļus, ar stampiņu spiežot, nedaudz saplacina tā, lai tie mazliet izšķīst, bet neizjūk pavisam.
Ķiplokus un zaļumus smalki sakapā. Kartupeļus kārto izklaidus uz cepamās pannas.
Uz katra kartupeļa liek nelielu sviesta piciņu, sakapātos ķiplokus un zaļumus, sāli un pārber ar rīvēto sieru.
Kartupeļus liek sakarsētajā krāsnī un cep 20 minūtes, līdz tie ir zeltaini un viegli kraukšķīgi. Ja vēlas, pirms pasniegšanas var vēlreiz pārkaisīt ar sieru un zaļumiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: