Putots fetas siers ar ceptiem tomātiem

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g fetas siera
  • 50 g grieķu jogurta
  • 1 ēdamkarote medus
  • sāls, melnie pipari
  • 1 citrons
  • 2 ķiploka galviņas
  • 350 g ķiršu tomātu
  • 1 cukīni
  • maize pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Tomātus noskalo, cukīni sagriež ripās, ķiploka galviņas pārgriež uz pusēm. Visus dārzeņus liek uz cepamās plāts, apslaka ar olīveļļu un pārber ar sāli un pipariem. Liek cepties līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 25 minūtes.
  2. Blenderī liek fetas sieru, grieķu jogurtu, 2 ēdamkarotes citronu sulas, medu, ceptās ķiploka daiviņas no puses ķiploka, pierīvē nedaudz citrona mizas, tad visu saputo viendabīgā krēmīgā masā.
  3. Lēzenā šķīvī vai bļodiņā liek fetas siera krēmu, pāri kārto ceptos dārzeņus, pārlej ar nedaudz olīveļļas un pārkaisa ar maltiem melnajiem pipariem. Pasniedz ar grauzdētu maizi.