Plekste ar jaunajiem kartupelīšiem un salātiem

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Gatavojot baltās zivs fileju, it īpaši plānu, kā tas ir plekstes gadījumā, ir jāatceras, ka neko nevajag sarežģīt! Nekas nav sliktāks par pārceptu zivi – un šis nav teiciens, kas radies no nekā. Tādēļ, kad gatavojat zivi, atcerieties – viss ģeniālais ir vienkāršs. Sezonā, kad dārzos sazaļojuši salāti, sadīguši smaržīgi loki un dilles, mežmalas pilnas ar gailenēm un no vagām var izraut jaunos kartupelīšus, jaunu divriteni nevajag izgudrot. Maigi un viegli apcepta zivs ar smaržīgām piedevām būs karaliska maltīte.

Sastāvdaļas

  • plekstes filejas (1 fileja = 2 bērnu porcijas)
  • jaunie kartupeļi
  • zaļie salāti
  • zaļumi
  • sauja gaileņu

Pagatavošana

  1. Laikus atkausē zivs filejas. Liek iepakojumu dziļā traukā ar aukstu ūdeni, trauku liek ledusskapī, lai zivs vienmērīgi atkūst.
  2. Vispirms pagatavo piedevas, zivs cepšanu atstājot uz pēdējo brīdi.
  3. Nomazgā un noberž jaunos kartupelīšus. Nevajag mizot, tikai rūpīgi nomazgāt.
  4. Sakapā lociņus un dilles, nomazgā un nosusina salātu lapas. Saplucina, bet negriež.
  5. Notīra mazās gailenītes.
  6. Kartupeļus vāra, līdz tie ir mīksti. Man vislabāk patīk jaunos kartupelīšus pēc vārīšanas, bet pirms pasniegšanas apcept uz pannas sviestā. Pievieno gailenes un apcep arī tās. Kamēr kartupeļi karsējas, uz pannas pagatavo zivi.
  7. Uz tīras pannas izkausē un mazliet sakarsē sviestu. Nepiededzina! Kad sviests izkusis un karsts, uz pannas liek nosusinātu zivs fileju un apcep to no abām pusēm. Pietiek vien ar pāris minūtēm, lai zivs būtu gatava (3–4 minūtes, ne vairāk).
  8. Gatavu zivs fileju liek uz šķīvja, pievieno mazliet uz pannas izkausētā sviesta, pievieno gailenes, jaunos kartupeļus un zaļos salātus. Salātiem pievieno nedaudz labas kvalitātes olīveļļu, kā arī garšvielas pēc vēlēšanās. Vasarai piestāvēs arī skābā krējuma karote salātos.