Steika maizītes

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Uzkoda jeb vieglas vakariņas, kas lieliski sader kopā ar Murviedro Crianza Valencia vīnu. 

Sastāvdaļas

250 g filejas steika (Tenderloin)

½ kukulītis čiabatas

½ paciņa krēmsiera

1 tējkarote medus

Sula un rīvēta miziņa no ½ citrona

3 ķiploku daiviņas

40 g sviesta gaļas cepšanai un 10 g maizei

1-2 ēdamkarotes olīveļļas

1 rozmarīna zariņš

Sāls un pipari pēc garšas

Krāsnī lēni cepti tomātiņi ( pēc izvēles)

Dīgsti (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Maizes šķēles apziež ar sviestu un apcep zeltainas no abām pusēm. Noliek atpūsties.
  2. Krēmsieru ar putojamo slotiņu saputo gaisīgāku. Putojot pievieno nedaudz citrona sulu un rīvētu miziņu, arī medu. Noregulē garšu ar sāli.
  3. Steika gaļu no visām pusēm appiparo un apsāla. Atstāj 10 minūtes atpūsties. Pannā izkausē steika cepšanai paredzēto  sviestu, pievieno olīveļļu un  uz lēnas liesmas nedaudz apcep rozmarīnu un ķiplioku daiviņas. Tad palielina liesmu un no abām pusēm apcep steiku. Cepot, steiku visu laiku aplaista ar pannas sviestu. Cep no katras puses 3 minūtes. 
  4. Steiku noņem no pannas, pārlej ar visu sviestu un eļļu, kas pannā, un ļauj gaļai 5 minūtes atpūsties. Tad to sagriež plānās šķēlītēs, griežot pret šķiedru.
  5. Pasniedz maizi bagātīgi apziežot ar putoto sieru, pa virsu izkārtojot steika šķēlītes un dekorējot (piestāvēs redīsu dīgsti, lēni cepti tomātiņi). Ja nepieciešams vēl pārber ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.