Kvinojas bļodiņa ar tahini mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

1 paliels saldais kartupelis
400 g  konservētu turku zirņu
eļļa cepšanai
sāls
1 tējkarote paprikas pulvera
200 g trīs kvinojas maisījuma
6 lapu kāposta lapas
pasniegšanai – granātābola sēkliņas

MĒRCEI
4 ēdamkarotes tahini sezama pastas
4 ēdamkarotes citronu sulas
2 ēdamkarote kļavu sīrupa
2 tējkarote sojas mērces
2–3 ēdamkarotes ūdens
šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Saldo kartupeli sagriež kubiņos un liek cepamajā pannā. Turku zirņus noskalo zem tekoša ūdens un nosusina dvielī. Liek pannā blakus saldajiem kartupeļiem.
  2. Saldos kartupeļus un turku zirņus apslaka ar eļļu, pārkaisa ar šķipsnu sāls, turku zirņus samaisa arī ar paprikas pulveri. Liek cepties krāsnī 25 minūtes vai līdz saldais kartupelis ir mīksts.
  3. Kvinoju izvāra pēc norādēm uz iepakojuma.
  4. Lapu kāposta lapām izgriež cieto kātiņu, pašas lapas sagriež nelielos gabalos. Pannā uzkarsē tējkaroti eļļas un liek cepties kāpostus. Cep, ik pa laikam apmaisot, līdz tie kļūst intensīvi zaļi, nedaudz mīkstāki un sāk pavisam nedaudz piedegt.
  5. Visas mērces sastāvdaļas samaisa bļodiņā, līdz iegūst krēmīgu mērci.
  6. Bļodās kārto kvinoju, krāsnī ceptus saldos kartupeļus, turku zirņus un ceptos lapu kāpostus. Pārber ar granātābola sēkliņām, pārkaisa ar šķipsnu akmens sāls ar ziedlapiņām un pārlej ar tahini mērci.