Bumbieru, dzērveņu un piparkūku krambls ar vaniļas mērci

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

VANIĻAS MĒRCEI

5 olu dzeltenumi

600 ml piena

2 tējkarotes vaniļas cukura

3 ēdamkarotes baltā cukura

 

KRAMBLAM

100 g kviešu miltu

200 g Hanzas Maiznīcas piparkūku ar apelsīnu garšu, samaltu

120 g sviesta

120 g brūnā cukura

šķipsna sāls

200 g lielogu dzērveņu

3–4 bumbieri

Pagatavošana

  1. Pagatavo vaniļas mērci. Bļodā saputo olu dzeltenumus ar abu veidu cukuriem. Pienu karsē līdz vārīšanās temperatūrai, iemaisa olu dzeltenumu masā, tad masu pārvieto uz katliņu.
  2. Uz vidēji lielas uguns silda, nepārtraukti maisot, līdz masa sāk sabiezēt, lej burciņā vai krūzē un atdzesē.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Pagatavo drupačas. Bļodā sajauc sviestu, miltus, piparkūkas, 100 g cukura, šķipsnu sāls un mīca ar rokām, līdz veidojas drupenas drumstalas.
  4. Pusi dzērveņu pārgriež uz pusēm, bumbierus sagriež nelielos gabalos.
  5. Cepamajā traukā liek bumbierus, dzērvenes, pārber ar atlikušajiem 20 g cukura, pa virsu liek drumstalas. Cep krāsnī 30–40 minūtes, kamēr drumstalas paliek zeltaini brūnas, pasniedz ar vaniļas mērci.

Komentāri: