Sorberta krāsa ļoti atkarīga no pašu rabarberu krāsas.
Sastāvdaļas
500 g rabarberu
100 g cukura
100 ml ūdens
Pagatavošana
Rabarberus sablendē viendabīgā masā.
Mazā katliņā uz lielas uguns karsē ūdeni un cukuru, līdz cukurs pilnībā izkusis un šķidrums pārvērties biezā cukura sīrupā (120 ºC temperatūrā).
Sīrupu iemaisa rabarberu masā un liek ledusskapī atdzesēties. Kad masa pilnībā atdzisusi, to lej saldējuma mašīnā un ļauj tai darīt atlikušo darbu – pagatavot sorbertu. Ja mājās nav saldējuma mašīnas, tad pāris stundu saldētavā notur stikla bļodu, tajā lej gatavo masu un tur saldētavā aptuveni 20–30 minūtes. Pārbauda, vai masa ap trauka malām sākusi sabiezēt, ja tā, tad laiks ar mikseri visu masu sakult, iekuļot tajā no trauka malām sabiezējušās daļas, līdz masa ir viendabīga. Liek atpakaļ saldētavā vēl uz 20–30 minūtēm, un šo procesu atkārto vairākas reizes, līdz sasniegta vēlamā konsistence.
Komentāri: