Grilētu sparģeļu un garneļu salāti ar svaigu gurķi un rabarberiem

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Kad aiz loga laikapstākļi lutina, tad uzturēties iekštelpās vēlamies pēc iespējas mazāku laiku, nemaz nerunājot par ēst gatavošanu. Lūk, Uģis Veits prezentē gardu salātu recepti – grilētu sparģeļu un garneļu salāti ar svaigu gurķi, rabarberiem un čili, garšaugu salsa mērci.

Par sparģeļu blanšēšanu – kā saka Uģis, ja receptē izmanto jaunos sparģeļus, tad tos nav nepieciešams mizot, jo tie pēc blanšēšanas būs patīkami kraukšķīgi. Lai sparģeļi beigtu gatavoties un nepārgatavotos pēc peldes verdošajā ūdenī tos ieliek ledus ūdenī.

Par sparģeļu grilēšanu – ja to vēlaties darīt mājas apstākļos, tad pannai nevajadzētu pievienot nekādas taukvielas. Savukārt pēc tam, kad sparģeļu grilēšana pabeigta, pannu var nemazgāt, bet gan uzreiz tajā likt iekšā sviestu, lai tas ”izvelk” pannā vēl saglabājušos sparģeļu aromātu.

Par garšu sabalansēšanu – tā kā viena no salātu sastāvdaļām ir rabarberi, tad nepieciešams salātiem pievienot arī brūno cukuru, lai izbalansētu skābumu. Pievienojam cukuru salātiem pirms sviestā ceptajām garnelēm, jo tieši tās būs tās, kas izkausēs cukuru, izveidojot mērcīti.

 

 

 

Sastāvdaļas

  • 150 g sparģeļu
  • 120 g nevārītu garneļu
  • 30 g kinzas
  • 20 g pētersīļu
  • 100 g rabarberu
  • 1 čili pipars
  • 1 sarkanais sīpols
  • 200 g svaigu gurķu
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 20 g brūnā cukura
  • 50 ml olīveļļas
  • sāls

Pagatavošana

  1. Uzvāra sālsūdeni un noblanšē sparģeļus 1–2 minūtes, pēc tam liek ledus ūdenī.
  2. Notīra garneles.
  3. No kātiem notīra pētersīļus un sakapā. Kinzu sakapā ar visiem kātiem.
  4. Sagriež gurķus.
  5. Sagriež sīpolu, rabarberus un čili.
  6. Sakarsētā pannā bez eļļas nogrilē sparģeļus, pēc tam pievieno sviestu un ātri apcep garneles, pievienojot sāli un nedaudz čili.
  7. Bļodā sajauc gurķus, grilētos sparģeļus un pāri ber brūno cukuru.
  8. Pievieno ceptās garneles, sīpolu, čili, rabarberu, zaļumus un olīveļļu.
  9. Ar rokām visu apmaisa un pasniedz.