Zivs tako ar zemenēm

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

ZIVIJ MĪKLĀ

  • 400 g laša filejas
  • 50 g kukurūzas cietes
  • 50 g kviešu miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 150 ml medalus
  • ½ tējkarotes citronpiparu
  • sauja sakapātu pētersīļu
  • šķipsniņa sāls
  • 700 ml saulespuķu eļļas fritēšanai

MĒRCEI

  • 50 g majonēzes
  • ½ tējkarotes brūnā cukura
  • miziņas un sula no 1 laima

TAKO PILDĪJUMAM

  • 4 tortiljas plāksnes
  • 2 redīsi
  • 1 avokado
  • sauja zemeņu
  • 1 neliels gurķis
  • pāris gabaliņu marinētu halapenjo piparu

Pagatavošana

  1. Zivi apsāla un pagatavo mīklu, sajaucot kopā visas norādītās sastāvdaļas. Maisa, līdz izveidojas bieza, krēmīga, bet līstoša masa. Atstāj mīklu uz 10 minūtēm ledusskapī mazliet uzbriest.
  2. Nelielā katliņā uzkarsē eļļu. Zivi panē mīklas maisījumā un fritē aptuveni 3 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna. Noliek to uz salvetes, lai notecinātu lieko eļļu.
  3. Visus norādītos dārzeņus pildījumam sagriež plānās šķēlītēs.
  4. Pagatavo mērci, kopā sajaucot majonēzi, cukuru, laima miziņas un sulu.
  5. Tortiljas plāksnes ar šķērēm sagriež apmēram 20 cm/dm aplīšos un mazliet uzsilda krāsnī, uz grila vai pannas.
  6. Siltās tortiljas plāksnītēs pamīšus kārto visus dārzeņus, pāri liekot fritēto zivi, mērci un halapenjo piparus.
  7. Sasprauž ar nelielu kociņu un pasniedz nekavējoties.