Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Zivs tako ar zemenēm
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
ZIVIJ MĪKLĀ
400 g laša filejas
50 g kukurūzas cietes
50 g kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
150 ml medalus
½ tējkarotes citronpiparu
sauja sakapātu pētersīļu
šķipsniņa sāls
700 ml saulespuķu eļļas fritēšanai
MĒRCEI
50 g majonēzes
½ tējkarotes brūnā cukura
miziņas un sula no 1 laima
TAKO PILDĪJUMAM
4 tortiljas plāksnes
2 redīsi
1 avokado
sauja zemeņu
1 neliels gurķis
pāris gabaliņu marinētu halapenjo piparu
Pagatavošana
Zivi apsāla un pagatavo mīklu, sajaucot kopā visas norādītās sastāvdaļas. Maisa, līdz izveidojas bieza, krēmīga, bet līstoša masa. Atstāj mīklu uz 10 minūtēm ledusskapī mazliet uzbriest.
Nelielā katliņā uzkarsē eļļu. Zivi panē mīklas maisījumā un fritē aptuveni 3 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna. Noliek to uz salvetes, lai notecinātu lieko eļļu.
Visus norādītos dārzeņus pildījumam sagriež plānās šķēlītēs.
Pagatavo mērci, kopā sajaucot majonēzi, cukuru, laima miziņas un sulu.
Tortiljas plāksnes ar šķērēm sagriež apmēram 20 cm/dm aplīšos un mazliet uzsilda krāsnī, uz grila vai pannas.
Siltās tortiljas plāksnītēs pamīšus kārto visus dārzeņus, pāri liekot fritēto zivi, mērci un halapenjo piparus.
Sasprauž ar nelielu kociņu un pasniedz nekavējoties.
Komentāri: