Grilētu nektarīnu salāti

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 4 lapu kāposta lapas
  • 40 g pekanriekstu
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 2 nektarīni
  • sauja lielogu melleņu
  • 50 g mīksta kazas siera

MĒRCEI

  • 3 ēdamkarotes Rapunzel bio valriekstu eļļas
  • 1,5 ēdamkarotes balzametiķa
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa vai cita saldinātāja
  • ½ tējkarotes sinepju
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Visas mērces sastāvdaļas samaisa kopā, līdz izveidojas viendabīga konsistence.
  2. Lapu kāpostam izgriež cieto kātiņu, pašas lapas sakapā. Lapas liek bļodā, pārlej ar mērci un ar rokām tās kārtīgi “masē” dažas minūtes, līdz tās kļūst mīkstākas.
  3. Sakarsē pannu bez eļļas. Pannā liek pekanriekstus un apgrauzdē, līdz tie sāk apbrūnēt. Riekstiem pannā pārkaisa cukuru, nedaudz pagaida, līdz cukurs pakusis, un tad ar koka karoti vai silikona lāpstiņu maisa, lai rieksti no visām pusēm būtu pārklāti ar izkusušo cukuru. Riekstus pārvieto uz šķīvja, kas noklāts ar cepamo papīru, un ļauj tiem atdzist.
  4. Nektarīnus sagriež plānās šķēlēs. Grila pannu sakarsē bez eļļas, kurā liek cepties nektarīna gabaliņus. Cep 3 minūtes no katras puses. Ja grila pannas nav, nektarīnus var apcept arī parastā pannā ar mazliet eļļas.
  5. Uz diviem šķīvjiem kārto lapu kāposta lapas, pa virsu liek grilētās nektarīna šķēles. Pārber mellenes, pa virsu liek arī kazas siera gabaliņus.
  6. Karamelizētos riekstus salauž mazākos gabalos un pārkaisa salātiem.
  7. Pāri lej pagatavoto salātu mērci un pasniedz.

Komentāri:

Jūsu komentārs: