Ābolu, burkānu, biešu un kāļa salāti ar zaļumiem

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

200 g svaigu biešu

200 g ābolu

200 g burkānu

200 g kāļu

200 ml Extra virgin olīveļļas

saujiņa piparmētru

saujiņa pētersīļu

1 daiviņa ķiploka

1 ēdamkarote medus

sula no 1 citrona

1 tējkarote sāls

1 ēdamkarote mārrutku

50 g ciedru riekstu vai kādu apgrauzdētu sēkliņu, piemēram, saulespuķu

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā uzstāda ar rīvi. Cietajiem dārzeņiem izvēlas smalkāko uzgali, mīkstajiem – rupjāko.
  2. Visus dārzeņus sarīvē un noliek malā.
  3. Nelielā bļodiņā sagatavo mērci, sajaucot eļļu, medu, citronu sulu, sāli un mārrutkus, pierīvējot klāt svaigu ķiploku, sakapātus zaļumus un sakapātus riekstus vai sēkliņas.
  4. Salātus sajauc ar mērci un pasniedz.

Komentāri: