Cepts jaunais kāposts ar gī sviesta mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kāposts (700 g)
  • 2 ēdamkarotes vīnogu kauliņu eļļas
  • 60 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes ābolu etiķa

 

SVIESTA MĒRCEI

  • 120 ml gī sviesta
  • 3 olu dzeltenumi
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 1 ēdamkarote ūdens

 

  • 4 ēdamkarotes grauzdētu saulespuķu sēklu
  • ½ tējkarotes jūras sāls
  • mikrozaļumi

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Kāpostu pārgriež uz pusēm. Uz pannas sakarsē eļļu, un cep kāpostu, līdz griezuma daļa ir tumši brūna (10–15 minūtes). Samazina pannas temperatūru un pievieno sviestu. Līdzko sviests sāk putot, ar karoti apslaka ārējo kāposta daļu 30 sekundes. Turpina gatavot kāpostu vēl 3 minūtes, apslaka ārējo kāposta daļu ar sviestu, turpina gatavot 3 minūtes. Šādi atkārto vēl divreiz. Kāposts ir gatavs, kad ārējās malas sāk atdalīties un tajā viegli var iedurt ar nazi. Pievieno etiķi un pārslaka.
  2. Izkausē sviestu. Metālā bļodā sakuļ kopā olu dzeltenumus ar etiķi. Bļodu liek uz vidēja izmēra katla ar sakarsētu ūdeni (bļoda nedrīkst saskarties ar ūdeni). Olas sakuļ, līdz tās ir gaisīgas. Noņem no katla, un, turpinot maisīt, lēnām pievieno izkausēto sviestu. Turpina maisīt, līdz mērce sabiezē. Pievieno 1 ēdamkaroti silta ūdens.
  3. Uz šķīvja kārto kāpostu, sviesta mērci, saulespuķu sēklas un mikrozaļumus, pārkaisa ar jūras sāli.

Komentāri: