400 g halloumi siera (var aizvietot ar Lapzemes sieru vai tofu)
80 g salātu mikšļa vai salāti pēc izvēles
½ garā gurķa
100 g sparģeļu
100 g aveņu
100 g melleņu
1 ēdamkarote ciedru riekstu
eļļa cepšanai
MĒRCEI
40 g ciedru riekstu
1 daiviņa ķiploka
60 g zaļumu pēc izvēles – pētersīļi, baziliks, piparmētra
80 ml Extra virgin olīveļļas
sula no ½ citrona
3 ēdamkarotes rauga pārslu vai rīvēta Parmas siera
šķipsna sāls
Pagatavošana
Sparģeļus apslaka ar eļļu un liek cepties uz grila vai pannā. Cep apmēram 3–5 minūtes, ik pa laikam sparģeļus pagrozot, lai tie izcepas vienmērīgi.
Sieru sagriež apmēram 0,5 cm biezās šķēlēs un apgrilē grilā vai apcep uz pannas, līdz apbrūnējis no abām pusēm (3 minūtes no katras puses).
Gurķi sagriež šķēlēs vai ar dārzeņu mizojamo nazīti plānās strēmelēs.
Pagatavo mērci. Ciedru riekstus apcep sakarsētā pannā bez eļļas, līdz tie apbrūnējuši. Tad visas mērces sastāvdaļas liek blenderī un sablendē, līdz izveidojas viendabīga mērce.
Veido salātus – lielā šķīvī vai bļodā liek izvēlētās salātlapas, tajās iemaisa 1 ēdamkaroti mērces. Pa virsu kārto grilētos sparģeļus, gurķu šķēlītes, mellenes, avenes un grilēto halloumi sieru. Salātiem uzliek vēl pāris karotes mērces un pasniedz.
Komentāri: