fbpx

Iepirkumu saraksts Lieldienu nedēļai

Šonedēļ Lieldienas! Tāpēc šīs nedēļas ēdienkartē esam iekļāvuši divus desertus un citus gardumus, lai svētkus varētu svinēt gardi. Vēl šonedēļ piektdien, 10.aprīlī pl.15:30 mūsu FB grupā #paliecmājās Pie Galda facebook live būs iespēja kopā ar Annu Pannu un Līvu Kārkli Upenieci gatavot bezē ruleti. Varēsiet uzzināt dažādus knifus, kā šo šķietami grūto kūku gatavot. Un droši krāsojiet daudz olas, jo nākošnedēļ liksim priekšā receptes, kur izmantot Lieldienās neapēstās olas.

TREŠDIENA Tagliatelle ar krēmīgu citronu mērci un vistas fileju
300 g tagliatelle makaronu, 1 citrons, buntīte pētersīļu, 1 ķiploks, 150 g krēmsiers, 2 tējkarotes medus, 1 tējkarote sviests, 2 vistas filejas, 2 lauru lapas, melnie pipari, sāls, sinepes, olīveļļa.

CETURTDIENA Krāsnī cepta zivs siera garoziņā
800 g lašveidīgas zivs fileja (lasis, forele, taimiņš, arktiskā palija; var būt saldēta), 1 citrons, timiāns, 100 g rukola vai citu zaļo salātu, 1 kg kartupeļu, 2 tējkarotes medus, 100 g cietais siers,  sāls, pipari.

PIEKTDIENA
Salāti ar grilētu vistas krūtiņu un zemesriekstu mērci
Sarkanais kāposts, ledus vai jebkuri citi salāti, 1 burkāns, 1 paprika, 1 vistas fileja, 1 tējkarote medus, zemesriekstu sviests (vēlams bez cukura, ja ir ar cukuru, tad nepievieno salātu mērcei cukuru), 1 apelsīns, rīsu vai ābolu, vai vīnogu etiķis, brūnais vai baltais cukurs.

Annas Pannas bezē rulete
4 olas (receptē izmantosim olu baltumus, bet dzeltenumus saglabāsim kišam, ko gatavosim sestdien), 250 g cukurs, 250 g maskarpones siers, 100 g saldais krējums, pūdercukurs (kafijas dzirnaviņās var samalt parasto cukuru), ogas vai augļi, vai skābs ievārījums.

SESTDIENA
Kišs ar salami
150 g kviešu milti, 120 g sviests, 1 tējkarote ābolu etiķis, 3 olas + 4 olu dzeltenumi, kas palika pāri pēc bezē ruletes gatavošabas, 180 g salami vai šķiņķis, 300 g Krievijas siers, 150 ml saldais krējums, 100 g purava baltās daļas, 1 sīpols, saldās paprikas pulveris, sāls, malti melnie pipari, eļļa cepšanai.

Lieldienu aukstā pasha
Iesakām to pagatavot sestdien, lai varat galdā celt tieši Lieldienās, jo pashai ir jānostāvas. Ja negaršo izmirkuši rieksti, tad var pashai riekstus nepievienot.
1 kg pilnpiena biezpiens, 300 g sviests, 3 olas, 200 g pūdercukurs (cukuru var samalt kafijas dzirnaviņās), 150 g rozīnes, 50 g aprikozes, 150 g žāvētas plūmes, 150 g riekstu, 1 citrons, vaniļas cukurs.

SVĒTDIENA Kaneloni ar sparģeļu un rikotas siera pildījumu
1 iepakojums kaneloni caurulītes, 500 g rikotas siers, 250 g sparģeļi vai spināti, 100 g valrieksti, 200 g kūstošs siers, 100 ml saldais krējums.

PIRMDIENA Burkānu un indijas riekstu krēmzupa
Eļļa cepšanai, 1 liels sīpols, 4 lieli burkāni, 500 g tomātu biezenis, 2 daiviņas ķiploks, 150 g Indijas rieksti, ½ tējkarote kurkumas, 1 tējkarote malts kumīns, ½ tējkarote malts saldās paprikas pulveris, 1 citrons, sāls.

OTRDIENA Voks ar tofu un dārzeņiem
1 sarkanā paprika, 1 dzeltenā paprika, 1 sarkanais sīpols, 6 palieli lociņi, 1 iepakojums cepamais tofu, 250 g olu vai jebkādas citas nūdeles, 150 g zemesriekstu, 60 ml sojas mērces, 1 apelsīns, 1 galviņa ķiploks, ingvera sakne īkšķa lielumā, 1 tējkarote brūnais vai baltais cukurs, malti melnie pipari.

Te šīs nedēļas iepirkumu saraksts. Turpinām uzlabot savu iepirkumu sarakstu. Esam pievienojuši kolonnu ar norādi, kurā dienā tiks izmantots konkrētais produkts.

Liedienu-nedelas-iepirkumu-saraksts-1