Salāti ar grilētu vistas krūtiņu un zemesriekstu mērci

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Klasiskos dārzeņu un vistas salātus interesantākus un gardākus var padarīt ar neierastu un garšīgu mērci. Šoreiz apelsīnu un zemesriekstu mērce, kas salātiem piešķir intensīvāku garšu.

Sastāvdaļas

SALĀTIEM

  • ledus salāti
  • sarkanais kāposts
  • burkāns
  • paprika
  • vistas krūtiņa
  • dateļu sīrups
  • sāls, pipari

MĒRCEI

  • ½ glāzes zemesriekstu sviesta (bez cukura)
  • 2 tējkarotes apelsīnu miziņu
  • ½ glāzes svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 2 ēdamkarotes rīsu etiķa
  • 1 tējkarote brūnā cukura

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo mērci. Visas mērces sastāvdaļas sablendē viendabīgā konsistencē.
  2. Vistas krūtiņu ierīvē ar sāli, pipariem un dateļu sīrupu. Uzkarsē grila pannu, un apcep vistas krūtiņu. Cepšanu pabeidz uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz vista ir pilnībā gatava.
  3. Sagriež salātus un sarkano kāpostu. Sagriež burkānus un papirku sīkos salmiņos. Visu kārto salātu bļodā. Pievieno plānās šķēlēs sagrieztu vistas krūtiņu. Salātus pārlej ar zemesriekstu mērci.