Kišs ar salami

Viegla
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 150 g kviešu miltu
  • 120 g auksta sviesta
  • 20 ml auksta ūdens
  • 1 tējkarote ābolu etiķa
  • šķipsniņa sāls

PILDĪJUMAM

  • 6 olas
  • 180 g salami
  • 300 g Krievijas siera
  • 150 ml saldā krējuma
  • 100 g purava baltās daļas
  • 1 sīpols
  • ½ tējkarotes malta saldās paprikas pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa maltu melno piparu
  • eļļa sastāvdaļu apcepšanai

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā ber miltus, sāli, pievieno auksto sviestu, un sastāvdaļas samaļ drupačās.
  2. Drupačām pievieno ūdeni, ābolu etiķi, un vēlreiz sastāvdaļas ātri samaļ, tad izber uz pārtikas plēves, pāris reižu saspiež tās kopā, saplacina, ietin plēvē un atdzesē ledusskapī 30 minūtes.
  3. Pamatnes mīklu izrullē tik lielu, lai tā nosegtu 26 cm/dm pīrāga formas pamatni un malas, tad to izklāj pamatnē, izlīdzina un nogriež liekās maliņas.
  4. Mīklu pārklāj ar cepamo papīru vai alumīnija foliju, tai virspusē ber griķus, grūbas, pupiņas vai kādus citus graudaugus, lai mīkla cepoties neizceltos uz augšu, un gatavo 7 minūtes līdz 220 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, tad augšpusē novietoto slogu noņem, cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 160 °C un pamatni turpina gatavot vēl 5 minūtes.
  5. Pagatavo pildījumu. Uz pannas sakarsētā eļļā apcep gabaliņos sagrieztu sīpolu un sīki sakapātu puravu, nedaudz atdzesē.
  6. Bļodā ber sīki sasmalcinātu salami, pievieno apceptos sīpolus un puravus, saldās paprikas pulveri, sāli, piparus, sarīvētu sieru, apmaisa, tad pievieno olas un saldo krējumu.
  7. Pildījumu izlīdzina mīklas pamatnē, pannu liek cepeškrāsnī un gatavo 40–45 minūtes, līdz kiša augšpuse ir apbrūnējusi un pildījums ir sastindzis.