Tagliatelle ar krēmīgu citronu mērci un vistas fileju
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
300 g taglaitelle makaronu
2 šķēlītes citrona
3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
2 daiviņas ķiploku
150 g krēmsiera
1 tējkarote medus
1 tējkarote sviesta
1 ēdamkarote olīveļļas
1–2 lauru lapas
melnie pipari
Sāls
VISTAI
2 vistas filejas
1 citrons
1 tējkarote medus
3 daiviņas ķiploku
2 tējkarotes sinepju
Pagatavošana
Makaronus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Pagatavo vistas marinādi no 1 citrona sulas un miziņām, medus, smalki sakapātām ķiploka daiviņām un sinepēm. Atstāj iemarinēties vismaz uz 1 stundu.
Pannā uzkarsē sviestu un olīveļļu. Apcep lauru lapas un 2 citronu šķēlītes.
Pievieno smalki sakapātus ķiplokus un pētersīļus. Pieliek krēmsieru, samazina karstumu un maisot ļauj tam izkust un izveidot krēmīgu mērci. Ja pēc maisīšanas masa šķiet par biezu, tai var pievienot nedaudz ūdens un iemaisīt. Beigās iemaisa medu un pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Mērcē iemaisa makaronus.
Vistas filejas nogrilē 7 minūtes no katras puses un pasniedz kopā ar makaroniem.
Komentāri: