fbpx

Burkānu un Indijas riekstu krēmzupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 3 ēdamkarotes eļļas cepšanai
  • 1 liels sīpols
  • 4 lieli burkāni
  • 500 g tomātu biezeņa
  • 2 daiviņas ķiploku, sakapātu
  • 150 g Indijas riekstu
  • ½ tējkarotes kurkumas
  • 1 tējkarote samaltu kumīna sēklu
  • ½ tējkarotes paprikas pulvera
  • 1 citrons
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Indijas riekstus liek mērcēties aukstā ūdenī vismaz pusstundu.
  2. Sīpolu sakapā un apcep katlā sakarsētā eļļā apmēram 5 minūtes. Tikmēr nomizo burkānus un sagriež ripiņās. Pievieno tos pie sīpoliem un maisot cep visu vēl 5 minūtes.
  3. Lej katlā ūdeni tik daudz, lai tas noklāj visus burkānus. Vāra apmēram 25 minūtes, līdz burkāni mīksti,
  4. Tikmēr Indijas riekstus noskalo un liek blenderī. Pievieno 200 ml ūdens un sablendē līdz krēmīgai konsistencei.
  5. Kad burkāni izvārījušies, katlā pievieno tomātu biezeni, ķiplokus, kurkumu, paprikas pulveri, kumīnu un sulu no ½ citrona. Visu pāris minūtes pasautē un sablendē.
  6. Pievieno Indijas riekstu krēmu katlā, dažas ēdamkarotes pataupot pasniegšanai. Krēmu kārtīgi iemaisa zupā, pievieno sāli pēc garšas. Ja zupa šķiet par biezu, tad pievieno vēl ūdeni, līdz iegūst vēlamo konsistenci. Zupu uzsilda un pasniedz ar pāri palikušo riekstu krēmu un svaigiem zaļumiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: