Voks ar tofu un dārzeņiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 sarkanā paprika
  • 1 dzeltenā paprika
  • 1 sarkanais sīpols
  • 6 palieli lociņi
  • 1 iepakojums cepamā tofu
  • olu vai jebkādas citas nūdeles
  • sauja rupji sadrupinātu zemesriekstu

TOFU MARINĀDEI, kas kalpos arī kā mērce

  • 60 ml sojas mērces
  • 40 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 1 ķiploka galviņa, plāni sagriezta
  • īkšķa izmēra ingvera gabals, sarīvēts
  • ja apelsīns nav salds, pieliek 1 tējkaroti brūnā cukura
  • ½ tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Tofu sagriež kubiņos un ieliek marinādē uz 10 minūtēm. Sagriež paprikas, sīpolu un lociņus pēc iespējas vienādā garumā.
  2. Novāra nūdeles pēc norādēm uz iepakojuma.
  3. Uz uzkarsēta voka vai pannas liek iemarinētos tofu gabaliņus, pēc iespējas vairāk šķidruma atstājot trauciņā. Apcep, līdz tie kļūst brūni. Izņem no voka. Vokā apcep sīpolus, pēc 2 minūtēm pievieno papriku, vēl pēc 2 minūtēm pievieno lociņus. Svarīgi, lai tie cepas nevis sautējas!
  4. Pēc 1 minūtes pievieno atpakaļ tofu un gatavās nūdeles. Vēl nedaudz apcep un pievieno mērci. Kārtīgi samaisa.
  5. Pasniedz pārkaisītu ar zemesriekstiem un koriandra lapiņām.

Komentāri:

  • Anita saka:

    Vajadzētu nospiest “enter” pirms “Tofu marinādei”, citādi cilvēkam paiet kāds laiks, līdz saprot, ka ne jau sadurpinātie zemesrieksti ir tā marināde. 🙂