fbpx

Krāsnī cepta zivs siera garoziņā

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 800 g lašveidīgas zivs filejas – lasis, forele, taimiņš, arktiskā palija
  • sula un rīvēta miziņa no 1 citrona
  • 6 zariņi timiāna
  • 100 g rukolas
  • 1 kg nelielu kartupeļu
  • 2 tējkarotes medus
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 100 g cietā siera

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un 10 minūtes novāra. Tad apslaka ar eļļu un medu un liek uz cepešpannas.
  2. Blakus kārto zivs fileju. To apslaka ar citronu sulu, apsāla un pārber ar sarīvētu sieru. Pievieno timiāna zariņus un pusi no sarīvētajām citronu miziņām.
  3. Visu liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 12–15 minūtes, līdz siers izkusis un kļuvis mazliet zeltains.
  4. Gataviem kartupeļiem pārkaisa sāli, citronu miziņas un rukolu. Pasniedz kopā ar zivi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: