CITRONU TARTES CEPUMI

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

200 g miltu

100 g Dansukker baltā cukura

1 tējkarote cepamā pulvera

½ tējkarotes sodas

rīvēta miziņa no 1 citrona

1 ola istabas temperatūrā

1 olas dzeltenums istabas temperatūrā

3 ēdamkarotes eļļas

3 ēdamkarotes citronu sulas

 

CITRONU KRĒMAM

80 g citronu sulas

150 g Dansukker baltā cukura

1 ola

3 olas dzeltenumi

20 g kukurūzas cietes

50 g auksta sviesta

rīvēta miziņa no 1 citrona

 

PILDĪJUMAM

100 g baltās šokolādes

Pagatavošana

  1. Pagatavo citronu krēmu. Bļodā sajauc kopā citronu sulu, cukuru, olas, cieti un citronu miziņas. Visu lej katliņā un vāra uz mazas uguns, nepārtraukti maisot, kamēr krēms sabiezē. Noņem no uguns un iemaisa aukstu sviestu. Atdzesē.
  2. Pagatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu un citrona miziņas. Otrā bļodā sakuļ olas, eļļu un citronu sulu. Visbeidzot sajauc kopā abus maisījumus. Ar rokām vai izmantojot saldējuma karoti veido 9 vienāda izmēra bumbiņas. Tās apvārta pūdercukurā un liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru. Katrai bumbiņa pa vidu iespiež nelielu bedrīti, kur vēlāk pildīt krēmu. Cep 175 ºC temperatūrā 12 minūtes. Kamēr cepumi vēl ir karsti, tie viegli pakļausies formas un bedrītes pielabošanai. Atdzesē.
  3. Dekorē. Vispirms cepumu bedrītē lej balto šokolādi, nedaudz atdzesē. Tad pa virsu kārto krēmu. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.

Komentāri: