Piparkūku pankūkas ar sāļo karameli un brūkleņu ievārījumu

Viegla
līdz 1 h
5 personām

Sastāvdaļas

SĀĻAJAI KARAMELEI

180 g brūnā cukura

110 g sviesta

120 ml saldā krējuma

šķipsna sāls

 

3 lauku olas

250 g bezpiedevu jogurta

šķipsna sāls

1 ēdamkarote medus

100 g kviešu miltu

100 g Hanzas Maiznīcas rudzu piparkūku, sasmalcinātu

sviests cepšanai

200 g brūkleņu ievārījuma

200 g sāļās karameles

Pagatavošana

  1. Pagatavo sāļo karameli. Uz vidēji lielas uguns katlā ber cukuru un apmaisot karsē, līdz cukurs izkusis un izveidojusies tumša karamele. Pievieno nelielos gabalos sagrieztu sviestu un cītīgi maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Maisot lēnām pievieno saldo krējumu, iemaisa sāli un lej karameli burciņā. Atdzesē. (Katliņā, kur vārīta karamele, ielej verdošu ūdeni, nedaudz trauku mazgājamā līdzekļa, un pēc pāris minūtēm viegli var izmazgāt!)
  2. Uzkarsē pannu, kurā izkausē sviestu. Bļodā sajauc olas ar bezpiedevu jogurtu, šķipsnu sāls un medu. Visu kārtīgi samaisa, pievieno miltus un piparkūkas. Visu samaisa, līdz veidojas viendabīga masa.
  3. Uz pannas cep nelielas pankūciņas, līdz tās ir zeltaini brūnas no abām pusēm.
  4. Pasniedz ar ievārījumu un sāļo karameli.

Komentāri: