Kaneloni ar sparģeļu un rikotas siera pildījumu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Ja jums garšo lazanja, tad jums garšos arī kaneloni. To pildījumu versijas ir tieši tikpat daudz, cik versiju ir lazanjām. Viena no vieglākajām un arī gardākajām ir vienkāršais rikotas siera un sparģeļu pildījums, papildināts ar dažādām garšvielām. Un šis pildījums piestāv pavasarim.

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums kanelonu caurulītes
  • 500 g rikotas siera
  • divas saujas sparģeļu
  • divas saujas grauzdētu valriekstu
  • ~ 200 g kūstoša siera
  • 100 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo pildījumu. Sparģeļus noblanšē vārošā sālsūdenī, tad atdzesē tos aukstā ūdenī. Nosusina tos, un pusi sparģeļu sagriež mazos gabaliņos.
  2. Bļodā liek rikotas sieru, pievieno sāli, piparus, mazliet raudenes (kā arī citas garšvielas pēc gaumes un izvēles) un gabaliņos sagrieztos sparģeļus. Lai pildījuma masa būtu krēmīgāka un bagātīgāka, var pievienot arī krēmsieru ar vai bez garšas. Pildījumu pagaršo un pēc vajadzības papildina ar garšvielām.
  3. Ja vēlaties darboties raiti un ar pavisam tīrām rokām, tad pildījumu liek konditorejas maisiņā un pa vienai vien pilda kanelonu caurulītes. Pildījumu trubiņās var likt arī ar karoti.
  4. Kanelonus liek ietaukotā cepamtraukā, pārlej ar saldo krējumu (tad kaneloni ātrāk cepsies un nepaliks sausi, pārkaisa ar sieru un cep līdz 190–200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsni, kamēr tie ir mīksti (pārbauda, iedurot dakšiņu). Pasniedz kopā ar otru pusi sparģeļu un apgrauzdētiem valriekstiem.