Marqués de Cáceres Rosado

Izteiksmīga koraļļu krāsa ar aromātā jaušamu ziedu fonu no vijolītēm līdz neļķēm, kas papildinās ar sarkaniem augļiem un maigu anīsa niansi. Garšā maigs un dzīvespriecīgs ar atsvaidzinoši smalku struktūru un patīkamu skābumu.

Marqués de Cáceres Rosado ir maigi rozā krāsas vīns, ko ražo Marqués de Cáceres vīna darītava D.O. La Rioja vīna reģionā Spānijas. Tas ir vienas šķirnes Tempranillo, kam pievienots arī neliels daudzums Garnacha šķirnes vīnogas. Rioja vīna reģionam piemīt bagāta un ilga vīna darīšanas vēsture ar gadsimtiem ilgām tradīcijām. Riojas vīni ir daļa no Spānijas mantojuma, kas ir viens no atzītākajiem zīmoliem un bauda lielu starptautisku slavu. Riojas vīnu ražošana aizsākās deviņpadsmitā gadsimta beigās, kad Riohas vīndari sāka eksperimentēt ar jaunām nogatavināšanas metodēm no Francijas. Gadu gaitā izturēšana mucās ir kļuvusi par vienu no galvenajām Riohas vīnu iezīmēm. Šī tehnika ļauj vīnus bagātināt ar dūmu un grauzdētu aromātu un iegūt unikālu garšu un krāsu.

Izmantotās vīnogas nāk no dažādiem vīna dārziem, kas atrodas netālu no Cenicero pilsētas. Šie vīna dārzi ir no 15 līdz 20 gadiem veci un audzēti augsnēs, kas sastāv galvenokārt no māla un kaļķakmens. Klimatam ir Atlantijas okeāna ietekme, lai gan samērā mērena, salīdzinot ar citiem platuma grādiem. Ražas novākšana tiek veikta manuāli, apstrādājot gabalu pēc zemes gabala. Abas izmantotās vīnogu šķirnes tiek fermentētas atsevišķi, nesajaucot tās līdz pēdējam posmam, kas notiek tieši pirms iepildīšanas pudelēs.

Lai iegūtu delikāto, maigi rozā koraļļu nokrāsu, topošais vīns tikai dažas stundas atrodas kontaktā ar vīnogu miziņām. Vīnam ir izteiksmīgas sarkano ziedu un ogu aromātu notis, ko papildina elegants svaigums.

Marqués de Cáceres Rosado ir jauns vīns, un to bauda bez izturēšanas.

Vīnu ieteicams pasniegt 8C grādu temperatūrā kā aperitīvu vai kā kompanjonu pie baltās gaļas, treknas vai baltās zivis ēdieniem, dārzeņiem.