Dorada ar citronu sviesta mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām
dorada recepte

Sastāvdaļas

  • 2 doradas
  • 120 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas
  • sāls, svaigi malti melnie pipari
  • milti apviļāšanai
  • eļļa cepšanai
  • citronu daiviņas
  • svaigi pētersīļi

Pagatavošana

  1. Doradu izķidā, noņem ādu un izgriež filejas. Gatavošanai būs nepieciešamas 4 filejas. Zivi nosusina ar papīra dvieļiem. No visām pusēm iesāla, sapiparo un apviļā miltos. Nokrata nost liekos miltus.
  2. Pagatavo mērci. Mazā katliņā izkausē sviestu, turpina karsēt aptuveni 3 minūtes, līdz tas ir viegli sabrūnējis un ieguvis riekstainu smaržu. Ņem nost no uguns un pārlej bļodiņā. Pievieno citronu sulu, šķipsnu sāls un piparus. Visu samaisa. Kad nedaudz atdzisusi, pagaršo, pēc garšas izlīdzina sāls vai citrusu intensitāti.
  3. Pagatavo zivis. Pannā uz lielas uguns uzkarsē eļļu, kad tā karsta, pievieno zivis. Cep pusotru minūti no vienas puses, līdz tā zeltaina un kraukšķīga maliņās, griež uz otru pusi un cep vēl pusotru minūti (ilgāk, ja zivs fileja ir bieza).
  4. Zivi pasniedz uz šķīvjiem, katrai filejai pāri lej aptuveni 1 ēdamkaroti sviesta mērces, klāt pasniedz pētersīļus un citrona daiviņas.