Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Dorada ar citronu sviesta mērci
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
2 doradas
120 g sviesta
2 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas
sāls, svaigi malti melnie pipari
milti apviļāšanai
eļļa cepšanai
citronu daiviņas
svaigi pētersīļi
Pagatavošana
Doradu izķidā, noņem ādu un izgriež filejas. Gatavošanai būs nepieciešamas 4 filejas. Zivi nosusina ar papīra dvieļiem. No visām pusēm iesāla, sapiparo un apviļā miltos. Nokrata nost liekos miltus.
Pagatavo mērci. Mazā katliņā izkausē sviestu, turpina karsēt aptuveni 3 minūtes, līdz tas ir viegli sabrūnējis un ieguvis riekstainu smaržu. Ņem nost no uguns un pārlej bļodiņā. Pievieno citronu sulu, šķipsnu sāls un piparus. Visu samaisa. Kad nedaudz atdzisusi, pagaršo, pēc garšas izlīdzina sāls vai citrusu intensitāti.
Pagatavo zivis. Pannā uz lielas uguns uzkarsē eļļu, kad tā karsta, pievieno zivis. Cep pusotru minūti no vienas puses, līdz tā zeltaina un kraukšķīga maliņās, griež uz otru pusi un cep vēl pusotru minūti (ilgāk, ja zivs fileja ir bieza).
Zivi pasniedz uz šķīvjiem, katrai filejai pāri lej aptuveni 1 ēdamkaroti sviesta mērces, klāt pasniedz pētersīļus un citrona daiviņas.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: