Ašie cukīni salāti

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 5–6 mazi cukīni (ideālā gadījumā gan dzelteni, gan zaļi)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sula no ½ citrona
  • ½ tējkarotes sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 80 g Parmas, pekorīno vai cita cietā siera
  • 50 g sāļās mandeles ar kūpinājuma garšu

Pagatavošana

  1. Cukīni nogriež galus un ar dārzeņu mizotāju ēvelē garas strēmeles visa cukīni garumā, no kāta gala līdz zieda galam. Turpina šo procesu, nemitīgi to griežot uz riņķi, līdz attopas pie serdes ar mazajām sēkliņām. Šo daļu salātos neliek, bet var izmantot zupai.
  2. Seklā bļodā vai šķīvī pamīšus kārto gan dzelteno, gan zaļo cukīni strēmeles.
  3. Mazā trauciņā sajauc olīveļļu, sāli, piparus un citronu sulu. Visu viegli pārlej pāri salātiem. Cukīni nedaudz apmaisa.
  4. Ar dārzeņu mizotāju saēvelē sieru. Rupji sakapā mandeles.
  5. Sieru un riekstus pārkaisa pāri salātiem un pasniedz.

Komentāri:

  • John saka:

    I just like the helpful info you supply on your articles. I will bookmark your blog and take a look at once more here regularly. I’m somewhat sure Ill learn a lot of new stuff right right here! Best of luck for the following!