5–6 mazi cukīni (ideālā gadījumā gan dzelteni, gan zaļi)
2 ēdamkarotes olīveļļas
sula no ½ citrona
½ tējkarotes sāls
svaigi malti melnie pipari
80 g Parmas, pekorīno vai cita cietā siera
50 g sāļās mandeles ar kūpinājuma garšu
Pagatavošana
Cukīni nogriež galus un ar dārzeņu mizotāju ēvelē garas strēmeles visa cukīni garumā, no kāta gala līdz zieda galam. Turpina šo procesu, nemitīgi to griežot uz riņķi, līdz attopas pie serdes ar mazajām sēkliņām. Šo daļu salātos neliek, bet var izmantot zupai.
Seklā bļodā vai šķīvī pamīšus kārto gan dzelteno, gan zaļo cukīni strēmeles.
Mazā trauciņā sajauc olīveļļu, sāli, piparus un citronu sulu. Visu viegli pārlej pāri salātiem. Cukīni nedaudz apmaisa.
Ar dārzeņu mizotāju saēvelē sieru. Rupji sakapā mandeles.
Sieru un riekstus pārkaisa pāri salātiem un pasniedz.
I just like the helpful info you supply on your articles. I will bookmark your blog and take a look at once more here regularly. I’m somewhat sure Ill learn a lot of new stuff right right here! Best of luck for the following!
I just like the helpful info you supply on your articles. I will bookmark your blog and take a look at once more here regularly. I’m somewhat sure Ill learn a lot of new stuff right right here! Best of luck for the following!