fbpx

Dorada baltvīnā un tomātos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
4 personām

Dorada baltvīnā un tomātos jeb Orata all’acqua pazza. Šī ir tipiska neapoliešu recepte, kas tiešā tulkojumā būtu “zivs trakajā ūdenī”. Receptes nosaukums cēlies no tā, ka agrāk zvejnieki to pagatavoja turpat laivā, pannā liekot svaigi noķertās zivis, izmantojot jūras sāļo ūdeni un garšai pievienojot kaut ko, kas bija pa ķērienam. Tā pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet garšas piesātinātas.

 

Sastāvdaļas

  • olīveļļa
  • 4 mazas vai divas lielas doradas (200 g uz cilvēku)
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 1 šalotes sīpols
  • 1 čili
  • 600 g krāsainu ķiršu tomātiņu
  • 1 glāze baltvīna
  • ½ glāzes ūdens
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 2 ēdamkarotes kaperu
  • buntīte kapātu pētersīļu

Pagatavošana

  1. Dziļā pannā uzkarsē olīveļļu. Uz vidējas uguns sautē smalki sakapātus šalotes sīpolus, pa virsu tiem liek cepties abas doradas (no vienas puses!) aptuveni 5 minūtes, līdz tās sāk apbrūnēt un sīpoli kļūst viegli caurspīdīgi.
  2. Doradas griež riņķī un cep no otras puses, pannā pievienojot smalki kapātas ķiploka daiviņas. Vēl 1 minūti karsē, tad pievieno smalki sakapātu čili un ķiršu tomātiņus.
  3. Pāri lej vīnu, un visam ļauj uzburbuļot un savilkties garšās aptuveni 1 minūti. Pievieno ūdeni, sāli un melnos piparus pēc garšas.
  4. Liek viršu vāku un ļauj visam sutināties uz augstas uguns aptuveni 15 minūtes, līdz zivs viscaur izcepusies. Zivis izceļ no pannas, bet mērci turpina sildīt. Pievieno kaperus un pētersīļus un visu vāra vēl 1 minūti.
  5. Zivis pasniedz uz šķīvja kopā ar mērci vai liek atpakaļ pannā un to liek galdā. Pirms pasniegšanas vēl apslaka ar olīveļļu un pārber ar svaigi kapātiem pētersīļiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: