Tako

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums mīksto mazo tortilju
  • 2 vistas filejas (500 g)
  • 1 paprika
  • svaigas salātlapas
  • 200 g “Cesvaines piens” Čedaras siera
  • Tako garšvielu maisījums
  • 1 avokado
  • maza bundžiņa kukurūzas (pēc izvēles)
  • čili pārslas (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Vistas filejas apcep no abām pusēm brūnas, pievieno garšvielu maisījumu un 2 glāzes ūdens. Samazina liesmu un turpina sautēt 45 minūtes, kamēr šķidrums samazinājies uz pusi.
  2. Gaļu noņem no plīts, izņem no mērces un ar divām dakšiņām vai mikseri saplūkā smalkās strēmelītēs. Visu liek atpakaļ mērcē un kārtīgi samaisa kopā.
  3. Sieru sarīvē uz rupjās rīves, dārzeņus sagriež mazos kubiņos.
  4. Uz uzsildītām tortiljām liek nedaudz salātlapu, kārtīgu karoti ar gaļu, sagrieztus dārzeņus pēc izvēles. Visu bagātīgi pārber ar sieru.