Linda no “Gatavo 3” ierasti zivtiņu gatavoja tikai ar sāli, pipariem un mazliet citrona sulas, taču šoreiz, tuvojoties ziemai, viņai sagribējās to “ietērpt” kraukšķīgā siera mētelītī. Jaunas garšas, smaržas un citādi pagatavots ēdiens, kas derēs gan vakariņām, gan brīvdienu pusdienām vai pat kādam svinīgākam brīdim.
Šoreiz Linda gatavo vilka zivi, taču tā var būt arī teju jebkura cita – derēs gan sviesta zivs, gan asaris vai kāda cita baltās zivs fileja, ko vēlaties vai kas tajā brīdī pieejama. Zivs panējumam kopā ar rīvmaizi jāsamaisa ļoti smalki rīvēts siers, un pēc tam, kad zivs fileja apviļāta olā, rīvmaizes un siera maisījums uz zivs jāpanāk bagātīgā kārtā.
Lai panāktu, ka ceptie dārzeņi būtu garšām bagātāki, pirms pašu dārzeņu cepšanas pannā uzkarsē eļļu un liek pacepties garšaugus. Šajā gadījumā tas būs ķiploks, daži rozmarīna un timiāna zariņi, pikantumam dažas šķēlītes čili pipara, kā arī var pierīvēt nedaudz citrona mizas. Kad garšaugi nedaudz pacepušies un eļļa ieguvusi aromātu, rozmarīna un timiāna zariņus ņem ārā, lai tie neapdeg. Tālāk jau liek cepties izvēlētos dārzeņus, kas šoreiz ir paprika un cukīni.
Zivs filejai:
Piedevām:
Mmm, Linda, paldies par iedvesmu – skan pavisam viegli, pat es nolēmu izmēģināt, kaut arī baidos eksperimentēt 🙂 Man ir papildus jautājums par rīvmaizi – krājumos ir rudzu rīvmaize – vai tā derēs vai tomēr labāk aizvietot to ar klasiskajām baltmaizes drupačām? Kā arī noteikti vēlos piemeklēt kādu vīna pudeli šim ēdienam – vai Jums ir rekomendācijas? Pati atradu šādu baltvīnu Vynotekā – http://www.vynoteka.lv/longue-dog-075-l – šķiet, ka Franču Chardonnay būs labs kombinācijā ar balto zivi.. Ko teiksiet? Ļoti gaidīšu Jūsu padomus! Paldies!