Baltā zivs kraukšķīgā siera garoziņā ar grilētiem dārzeņiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Linda no “Gatavo 3” ierasti zivtiņu gatavoja tikai ar sāli, pipariem un mazliet citrona sulas, taču šoreiz, tuvojoties ziemai, viņai sagribējās to “ietērpt” kraukšķīgā siera mētelītī. Jaunas garšas, smaržas un citādi pagatavots ēdiens, kas derēs gan vakariņām, gan brīvdienu pusdienām vai pat kādam svinīgākam brīdim.

Šoreiz Linda gatavo vilka zivi, taču tā var būt arī teju jebkura cita – derēs gan sviesta zivs, gan asaris vai kāda cita baltās zivs fileja, ko vēlaties vai kas tajā brīdī pieejama. Zivs panējumam kopā ar rīvmaizi jāsamaisa ļoti smalki rīvēts siers, un pēc tam, kad zivs fileja apviļāta olā, rīvmaizes un siera maisījums uz zivs jāpanāk bagātīgā kārtā.

Lai panāktu, ka ceptie dārzeņi būtu garšām bagātāki, pirms pašu dārzeņu cepšanas pannā uzkarsē eļļu un liek pacepties garšaugus. Šajā gadījumā tas būs ķiploks, daži rozmarīna un timiāna zariņi, pikantumam dažas šķēlītes čili pipara, kā arī var pierīvēt nedaudz citrona mizas. Kad garšaugi nedaudz pacepušies un eļļa ieguvusi aromātu, rozmarīna un timiāna zariņus ņem ārā, lai tie neapdeg. Tālāk jau liek cepties izvēlētos dārzeņus, kas šoreiz ir paprika un cukīni.

Sastāvdaļas

Zivs filejai:

  • 400 g baltās zivs filejas
  • 1 tējkarote citronpiparu
  • 1/3 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote diļļu
  • 1 ēdamkarote smalki sakapātu pētersīļu
  • 1 ola
  • 60 g rīvmaizes
  • 100 g smalki rīvēta, 12 mēnešus nogatavināta cietā siera “Džiugas”

Piedevām:

  • 1 citrons
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 2 timiāna zariņi
  • 1/2 čili pipara
  • 1 paprika
  • 1/2 cukīni
  • 5 ķiršu tomāti
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 1 tējkarote medus

Pagatavošana

  1. Balto zivs fileju sagriež porciju gabalos. Fileju apsāla un apber ar garšvielām.
  2. Panēšanai sagatavo divas seklas bļodiņas. Vienā sakuļ olu, bet otrā samaisa kopā rīvmaizi ar uz smalkās rīves sarīvētu cieto sieru.
  3. Zivi panē secīgi: vispirms olā, tad siera un rīvmaizes maisījumā.
  4. Zivs fileju liek uz cepamā papīra un tad cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 15 minūtes.
  5. Tikmēr sagriež papriku un cukīni stienīšos.
  6. Pannā uzkarsē mazliet eļļas un tajā apcep rozmarīna un timiāna zariņus, citrona miziņu, ķiploka daiviņas un čili pipara šķēlītes.
  7. Garšaugus izņem no pannas, tad pannā liek sagatavotos dārzeņus. Cep aptuveni 10 minūtes, beigās pievienojot uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus. Pacep vēl 2 minūtes.
  8. Zivi izņem no krāsns un pasniedz karstu kopā ar dārzeņiem.

Komentāri:

  • Laura saka:

    Mmm, Linda, paldies par iedvesmu – skan pavisam viegli, pat es nolēmu izmēģināt, kaut arī baidos eksperimentēt 🙂 Man ir papildus jautājums par rīvmaizi – krājumos ir rudzu rīvmaize – vai tā derēs vai tomēr labāk aizvietot to ar klasiskajām baltmaizes drupačām? Kā arī noteikti vēlos piemeklēt kādu vīna pudeli šim ēdienam – vai Jums ir rekomendācijas? Pati atradu šādu baltvīnu Vynotekā – http://www.vynoteka.lv/longue-dog-075-l – šķiet, ka Franču Chardonnay būs labs kombinācijā ar balto zivi.. Ko teiksiet? Ļoti gaidīšu Jūsu padomus! Paldies!