Vistas šķiņķīši mandarīnu glazūrā

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

500 g vistas šķiņķīšu

2 mandarīni

1 ķiploka galva

timiāna zariņi

MARINĀDEI

2 ēdamkarotes olīveļļas

4 ēdamkarotes sojas mērces

4 ēdamkarotes terijaki mērces

2 ēdamkarotes medus

2 ēdamkarotes mandarīnu sulas

4 daiviņas ķiploku

sāls un pipari pēc garšas

 

 

Pagatavošana

  1. Pagatavo marinādi, sajaucot visas sastāvdaļas bļodā. Pievieno vistas šķiņķīšus un bagātīgi apviļā tos marinādē. Pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī uz nakti vai 1–2 stundām iemarinēties.
  2. Vistas šķiņķīšus no sākuma strauji apcep uz pannas no abām pusēm. Tad pārliek uz cepamās pannas, pārlej ar atlikušo marinādi, pievieno dažas mandarīnu daiviņas, timiānu, ķiploku un cep 200 °C temperatūrā 8–10 minūtes.