Jauno dārzeņu buljons ar paliju

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām

Zivju zupas mēdz būt biedējošas. It īpaši tiem, kam atmiņā ceturtdienas zivju dienas skolā un bērnudārzā. Arī es zivju zupas iemācījos ēst tikai pieaugušā vecumā. Lai pagatavotu gardu zupu bērniem, pietiek ar labu dārzeņu buljonu un labu zivs fileju.

Sastāvdaļas

ZUPAI

  • 2 vistas buljona kubiņi ar dllēm un pētersīļiem Gallina Blanca
  • pāris mazo burkāniņu
  • pāris jauno kartupelīšu
  • sauja tīrītu gaileņu
  • pāris brokolīnu
  • sauja lobītu cukurzirņu
  • 1 purava baltā daļa
  • palijas vai  foreles fileja
  • dilles

Pagatavošana

  1. Laikus atkausē palijas fileju. Liek iepakojumu dziļā traukā ar aukstu ūdeni, trauku liek ledusskapī, lai zivs vienmērīgi atkūst.
  2. Vispirms sāk ar buljona pagatavošanu. Izvēlaies labas kvalitātes buljona kubiņus un aplej tos ar verdošu ūdeni. Izmaisi un ļauj buljonam ievilkties.
  3. Notīra visu zupai nepieciešamo – burkānus, kartupeļus, sēnes, smalkās ripiņās sagriež puravu.
  4. Buljonā liek dārzeņus uz samērā neilgu laiku, jo tie ātri būs gatavi. Vispirms burkānus, tad kartupeļus, puravus, sēnes un beigās brokolīnus. Zirņus pieber pašās beigās pirms pasniegšanas, lai tie būtu kraukšķīgi.
  5. Zivs fileju sadala mazākos gabalos un liek sietiņā, kurā saliktas dilles un citi zaļumi. Sietiņu liek virs katla ar karstu ūdeni (vai pat vārošo buljonu) tā, lai sietiņš nesaskaras ar ūdeni. Pa virsu uzliek katla vāku un ļauj, lai zivs tvaicējas. Nav nepieciešams ilgs laiks, lai zivs būtu gatava. Man patīk zivi gatavot atsevišķi no pārējās zupas, tad zupas dārzeņi garšo, kā tiem jāgaršo, un zivs ir maiga, nepārvārīta.