Ļuļa kebabs, turku zirņu un gurķu salāti ar jogurta, medus un piparmētru mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g maltas liellopa gaļas
  • 1 vidējs parastais sīpols
  • 1 bunte pētersīļu
  • 1 bunte dilles
  • 1 bunte piparmētras
  • 1 tējk. saldās paprikas
  • 1 tējk. malta kumina
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • 1 citrons
  • ½ tējk. asās paprikas
  • 2-3 ēdk. medus
  • 120 g turku zirņu
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • 1 garais gurķis
  • 200 g trekna bez piedevu jogurta
  • ½ galviņa Romiešu salātu
  • 1 lavašs

Pagatavošana

1. Nomizo un sarīvē sīpolu (ja nav rīve, tad sagriež ļoti smalki), notīra no kātiem dilles, pētersīļus un
piparmētras.
2. Pievieno gaļai maltās garšvielas un zaļumus, sīpolu, labi izmīca un liek malā savilkties. Ja ir laiks tad uz
nakti.
3. Gatavo mērci sajaucot medu ar citronu sulu, maisa līdz izkūst, pievieno jogurtu un olīveļļu.
4. Sagriež gurķi, turku zirņus noskalo zem ūdens, romiešu lapas sagriež vai saplūc ar rokām mazākos gabalos.
5. Gaļu pilda uz iesmiem un cep uz vidēji karstām oglēm 4-5 minūtes no katras puses un pārkaisa ar sāli.
6. Salātiem pievieno mērci, labi iejauc un pasniedz ar gaļu un lavašu.