Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Asara fileja ar citronu mērci
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
4 citroni
90 g medus
250 ml ūdens
¼ tējkarotes sāls
svaigi malti melnie pipari
1 brokolis, sadalīts ziedkopās
4 lielas vai 8 mazas asara filejas
Pagatavošana
Ar dārzeņu mizojamo nazi nomizo citronus pavisam uzmanīgi, lai pie miziņas netrāpās citrona baltā daļa, jo tad mērce būs rūgta. Izspiež citronu sulu.
Katliņā liek vārīties citronu miziņas, medu un 250 ml ūdens. Uzvāra, tad samazina liesmu un vāra uz vidējas uguns ~ pusstundu, līdz miziņas mīkstas. Ņem nost no uguns, pievieno citronu sulu, sāli un sablendē, līdz masa kļūst viendabīga. Atkārtoti uzsilda īsi pirms pasniegšanas.
Asara filejas no abām pusēm apkaisa ar sāli un pipariem. Uz lielas uguns sakarsē pannu, pievieno olīveļļu. Zivs filejas cep 2 minūtes no katras puses, līdz tās ir zeltaini brūnas (ja filejas mazākas, cepšanas laiku samazina).
Tikmēr uzvāra ūdeni, tam pievieno nedaudz sāls. Kad ūdens sāk vārīties, tam pievieno brokoļus un vāra ~ 2 minūtes. Nokāš.
Šķīvī vai lēzenā bļodā lej siltu citronu mērci, pa virsu kārto asara filejas un blanšētos brokoļus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
I really enjoy the article post. Cool.