Asara fileja ar citronu mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 citroni
  • 90 g medus
  • 250 ml ūdens
  • ¼ tējkarotes sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 1 brokolis, sadalīts ziedkopās
  • 4 lielas vai 8 mazas asara filejas

Pagatavošana

  1. Ar dārzeņu mizojamo nazi nomizo citronus pavisam uzmanīgi, lai pie miziņas netrāpās citrona baltā daļa, jo tad mērce būs rūgta. Izspiež citronu sulu.
  2. Katliņā liek vārīties citronu miziņas, medu un 250 ml ūdens. Uzvāra, tad samazina liesmu un vāra uz vidējas uguns ~ pusstundu, līdz miziņas mīkstas. Ņem nost no uguns, pievieno citronu sulu, sāli un sablendē, līdz masa kļūst viendabīga. Atkārtoti uzsilda īsi pirms pasniegšanas.
  3. Asara filejas no abām pusēm apkaisa ar sāli un pipariem. Uz lielas uguns sakarsē pannu, pievieno olīveļļu. Zivs filejas cep 2 minūtes no katras puses, līdz tās ir zeltaini brūnas (ja filejas mazākas, cepšanas laiku samazina).
  4. Tikmēr uzvāra ūdeni, tam pievieno nedaudz sāls. Kad ūdens sāk vārīties, tam pievieno brokoļus un vāra ~ 2 minūtes. Nokāš.
  5. Šķīvī vai lēzenā bļodā lej siltu citronu mērci, pa virsu kārto asara filejas un blanšētos brokoļus.

Komentāri: