Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Burkānu un puravu sacepums ar zivi
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
2 puravi
2 burkāni
300 ml saldā krējuma
500 g baltas zivs filejas (menca, pikša)
600 g kartupeļu
200 ml piena
sviests
siers
Pagatavošana
Vispirms pagatavo kartupeļu biezeni. Uzvāra kartupeļus un, kad tie ir mīksti, sastampā kopā ar sviestu un / vai saldo krējumu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Pagatavo zivs fileju. Uzkarsē pannu, uz tās liek cepamo papīru, pārlej ar mazliet olīveļļas un pa virsu liek zivs fileju. Cep no abām pusēm, līdz fileja ir gandrīz, gandrīz gatava. Ja zivs fileja ir ļoti bieza, tad to var cept arī cepeškrāsnī.
Sagriež puravu balto daļu ripiņās. Burkānus sarīvē plānās ripās, lai tās uz pannas var izcept mīkstas. Uz pannas lej olīveļļu, pievieno mazliet sviesta un sautē puravus kopā ar burkāniem, līdz tie ir gandrīz mīksti. Pievieno saldo krējumu un samaisa.
Cepamo trauku iesmērē ar olīveļļu. Pirmajā kārtā liek puravus un burkāns. Tad liek gabalos sagrieztu (saplucinātu) zivi. Visu noslēdz ar kartupeļu biezeni. Pārkaisa ar mazliet siera. Cep krāsnī, līdz kartupeļu kārta ir zeltaini brūna.
Komentāri: