Burkānu un puravu sacepums ar zivi

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 puravi
  • 2 burkāni
  • 300 ml saldā krējuma
  • 500 g baltas zivs filejas (menca, pikša)
  • 600 g kartupeļu
  • 200 ml piena
  • sviests
  • siers

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo kartupeļu biezeni. Uzvāra kartupeļus un, kad tie ir mīksti, sastampā kopā ar sviestu un / vai saldo krējumu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  2. Pagatavo zivs fileju. Uzkarsē pannu, uz tās liek cepamo papīru, pārlej ar mazliet olīveļļas un pa virsu liek zivs fileju. Cep no abām pusēm, līdz fileja ir gandrīz, gandrīz gatava. Ja zivs fileja ir ļoti bieza, tad to var cept arī cepeškrāsnī.
  3. Sagriež puravu balto daļu ripiņās. Burkānus sarīvē plānās ripās, lai tās uz pannas var izcept mīkstas. Uz pannas lej olīveļļu, pievieno mazliet sviesta un sautē puravus kopā ar burkāniem, līdz tie ir gandrīz mīksti. Pievieno saldo krējumu un samaisa.
  4. Cepamo trauku iesmērē ar olīveļļu. Pirmajā kārtā liek puravus un burkāns. Tad liek gabalos sagrieztu (saplucinātu) zivi. Visu noslēdz ar kartupeļu biezeni. Pārkaisa ar mazliet siera. Cep krāsnī, līdz kartupeļu kārta ir zeltaini brūna.