Mencas fileja baltvīna un tomātu mērcē ar pupiņām

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

400 g mencas fileju

400 g ķiršu tomātiņu

400 g konservētu balto pupiņu

400 g baltvīna

1 saldais sīpols

3 daiviņas ķiploku

1 tējkarote sāls

½ tējkarotes kaltēta bazilika

1 tējkarote cukura

½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu

100 g sviesta

Pagatavošana

  1. Pannā izkausē pusi sviesta un liek cepties sakapātu sīpolu, cep 3–5 minūtes.
  2. Pievieno ķiploku un ķiršu tomātus, apcep 2 minūtes.
  3. Pievieno pupiņas un visas garšvielas, maisot apcep 1 minūti.
  4. Pannā liek mencas filejas un pielej baltvīnu, sutina 5 minūtes.
  5. Pievieno atlikušo sviestu un sutina vēl 5 minūtes.