Jaunumi

Annai Pannai jauna grāmata

Annai Pannai jauna grāmata

No 6. novembra visās Latvijas grāmatnīcās un SIA "satura darbnīca TAPT" būs nopērkama Annas Pannas jeb Annas Birmanes jaunā grāmata “Annas Pannas kūkas un ne tikai”.

Lasīt vairāk

Abavas vīna darītava Japānā saņem vairākus apbalvojumus un uzsāk dzērienu eksportu

Abavas vīna darītava Japānā saņem vairākus apbalvojumus un uzsāk dzērienu eksportu

Aizvadītajā nedēļā Japānā norisinājās lielākais valsts sidru konkurss “Japan Cider Awards”, kurā Abavas vīna darītavas radītais dzirkstvīns “Ābols apiņos” ieguva augstāko apbalvojumu. Dzēriens 3 zvaigžņu kategorijā novērtēts ar 2 zvaigznēm...

Lasīt vairāk

“Orkla Latvija” attīsta produktu sortimentu vegāniem

“Orkla Latvija” attīsta produktu sortimentu vegāniem

“Orkla Latvija” paplašina zīmola “Spilva” sortimentu, iepazīstinot ar vairākiem produktiem, kas piemēroti vegānu uzturam. Šobrīd “Spilvas” produktu klāstā ir pieejami tādi vegāniski produkti kā “4 sezonu majonēze”, triju veidu humosi,...

Lasīt vairāk

Valmiermuižas alus darītava veltījumā Valmierai iegulda 15 000 eiro

Valmiermuižas alus darītava veltījumā Valmierai iegulda 15 000 eiro

Valmiermuižas alus darītava investējusi 15 tūkstošus eiro Valmieras pilsētai veltītās BIO liepziedu vēstējas garšas radīšanā, kas savu pirmizrādi piedzīvos Valmieras 736. dzimšanas dienā, ko pilsētā atzīmē no 26. līdz 28. jūlijam. Valmieras liepziedu...

Lasīt vairāk

Trīs receptes alus cienītājiem īpašam vasaras piknikam

Trīs receptes alus cienītājiem īpašam vasaras piknikam

Visu pasākumu un, protams, arī pikniku neatņemama sastāvdaļa ir garda maltīte. Piknika ēdienkartes plānošanu Mežpils alus someljē Andris Rasiņš aicina padarīt aizraujošāku, sākot to ar alus izvēli un...

Lasīt vairāk

Dzīvosim zaļi – dabai draudzīgi vienreizlietojamie trauki

Dzīvosim zaļi – dabai draudzīgi vienreizlietojamie trauki

Laikā, kad arvien vairāk cilvēki un arī organizācijas domā par to, kā dzīvot pēc iespējas saudzīgāk pret dabu un...

Lasīt vairāk

Narvesen aicina samazināt vienreizlietojamo krūzīšu patēriņu

Narvesen aicina samazināt vienreizlietojamo krūzīšu patēriņu

Šonedēļ vadošais mazumtirdzniecības tīkls Narvesen sāk kampaņu “Kafiju lej, kur gribi”, aicinot klientus iegādāties karstos dzērienus savās līdzpaņemtajās krūzēs, lai būtiski samazinātu vienreizlietojamo krūzīšu patēriņu. Šī kampaņa ir daļa no Narvesen ilgtspējīga iepakojuma...

Lasīt vairāk

Pieci mīti par augļiem

Pieci mīti par augļiem

Vasaras vidū gan dārzi, gan veikalu plaukti vai lūst no dažādu augļu pārbagātības, mudinot mūs vieglām uzkodām izvēlēties tieši svaigus augļus un ogas, jo tie ir veselīgi...

Lasīt vairāk

Kafijas ceļvedis: populārākie kafijas dzērieni un to raksturi

Kafijas ceļvedis: populārākie kafijas dzērieni un to raksturi

Sen garām tie laiki, kad latvieši dzēra tikai melnu vai baltu kafiju. Ar katru gadu kafijas kultūra attīstās aizvien jaunā kvalitātē, un vietējās kafijas tirdzniecības vietas piedāvā...

Lasīt vairāk

Kā pagatavot visgardāko šašliku?

Kā pagatavot visgardāko šašliku?

Pikniki un grilēšana ir kļuvusi par neatņemamu vasaras sezonas sastāvdaļu, un siltajā laikā gandrīz visi kāro ik pa brīdim nobaudīt uz oglēm gatavotus ēdienus, taču izcept...

Lasīt vairāk

Etnofestivālā SVIESTS mājražotāju labumi un laika rituma izzināšana meistarnīcās

Etnofestivālā SVIESTS mājražotāju labumi un laika rituma izzināšana meistarnīcās

Vasaras saulgrieži visos laikos ir bijuši lielākie gadskārtu svētki, ko arī Valmiermuižā jau devīto gadu atzīmēsim. Lielākais gada notikums mūspusē ir etnofestivāls „SVIESTS”, kurā 15. jūnijā Valmiermuižas parkā izzināsim laika ritējumu....

Lasīt vairāk

Konkursā “Mežpils prove” 2019 izvēlēts labākais mājbrūvētājs

Konkursā “Mežpils prove” 2019 izvēlēts labākais mājbrūvētājs

2019. gada 8. aprīlī Aldara alus darbnīcā noslēdzās ikgadējais mājbrūvētāju konkurss "Mežpils prove", kurš jau otro gadu pēc kārtas tiek rīkots sadarbībā ar lielveikalu tīklu “Rimi”. Šogad aldari tika aicināti...

Lasīt vairāk

Latvijas mājražotāji ar īpašu programmu aicina svinēt Pūpolsvētdienu Čiekurkalnā

Latvijas mājražotāji ar īpašu programmu aicina svinēt Pūpolsvētdienu Čiekurkalnā

Kā jau katru gadu - pie mums atgriezies pavasaris. Neatņemama pavasara sastāvdaļa ir visiem labi zināmā Pūpolsvētdiena, ko šogad aicinām Jūs svinēt kopā ar mums! 14.aprīlī, sanāksim kopā Čiekurkalna...

Lasīt vairāk

Rīgā 1.februārī durvis vērs nebijuša koncepta restorāns – godīgas cenas restorāns „ATVĒRTS”

Rīgā 1.februārī durvis vērs nebijuša koncepta restorāns – godīgas cenas restorāns „ATVĒRTS”

Februāra pirmajās dienās durvis vērs Baltijā pirmais godīgo cenu koncepta restorāns, kurā daudzveidīgus augstas kvalitātes ēdienus un dzērienus klienti varēs baudīt par pašizmaksas cenām. „ATVĒRTS” – tas...

Lasīt vairāk

Atklāts beziepakojuma veikals TURZA

Atklāts beziepakojuma veikals TURZA

Ar zero waste dzīvesveida atbalstītāju un videi draudzīgu mājražotāju piedalīšanos šodien, 25.oktobrī, Ģertrūdes ielā 63, Rīgā savas durvis vēra ilgi gaidītais beziepakojuma veikals TURZA, kuram starta kapitālu kolektīvās finansēšanas...

Lasīt vairāk

Āboli — nepamatoti aizmirsta veselības lādīte

Āboli — nepamatoti aizmirsta veselības lādīte

Kad veikalu plaukti rudenī ir pārpildīti ar nektarīniem, persikiem, vīnogām, melonēm un arbūziem, mēs mēdzam paiet garām mūsu vietējiem superaugļiem — āboliem. Šajā rakstā nacionālais mazumtirgotājs ELVI kopā ar uztura...

Lasīt vairāk

Māras dienas svinības un tirdziņš GARDU MUTI

Māras dienas svinības un tirdziņš GARDU MUTI

Māras diena saukta arī par tirgus dienu, jo tas ir laiks, kad daba ir savā pilnbriedā. Valmiermuižas pils parkā sestdien, 4. augustā, no plkst. 11.00 sabrauks tirgotāji no tuvākām...

Lasīt vairāk

Elit Art of Martini konkursā uzvar Andris Reizenbergs

Elit Art of Martini konkursā uzvar Andris Reizenbergs

7.jūnijā restorānā “Muusu Terase” notika starptautiskā bārmeņu konkursa elit art of martini Latvijas fināls, kurā dalībnieki gatavoja vodka martini kokteiļus no AS “Latvijas balzams” ražotā degvīna elit®. Konkursa pirmajā...

Lasīt vairāk

Bērns virtuvē – apdraudējums vai pamats patstāvībai?

Bērns virtuvē – apdraudējums vai pamats patstāvībai?

Puse aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka bērns maltītes gatavošanā būtu jāiesaista sākot no 3 - 4 gadu vecuma (47%), savukārt trešdaļa – jau no pašas mazotnes, pat līdz 2...

Lasīt vairāk

Vislatvijas saldējuma festivālā apēsti 45 tūkstoši saldējumu un izvēlēta jaunā “Jūrmalas saldējuma” garša

Vislatvijas saldējuma festivālā apēsti 45 tūkstoši saldējumu un izvēlēta jaunā “Jūrmalas saldējuma” garša

Ieskandinot vasaras sezonas sākumu, 26.maijā Dzintaru pludmalē aizvadīts “Vislatvijas saldējuma festivāls”, kas pulcēja desmitiem tūkstošiem saldummīļu. Kopumā festivālā apēsts rekordliels saldējumu daudzumus – apmēram 4 tonnas jeb 45 tūkstoši...

Lasīt vairāk

Pasākumi gardēžiem