fbpx
Jaunumi

Seši fakti, ko tu vēl nezināji par “Latvijas balzams”

Seši fakti, ko tu vēl nezināji par “Latvijas balzams”

Šogad 30. aprīlī Baltijā vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs AS “Latvijas balzams” atzīmē 120 gadu jubileju. Ilgās darbības laikā “Latvijas balzams” kļuvis par neatņemamu Latvijas vēstures mantojuma daļu,...

Lasīt vairāk

KAS ŠODIEN VAKARIŅĀS?

KAS ŠODIEN VAKARIŅĀS?

Svarīgi ir šo jautājumu sev uzdot vienu reizi nedēļā, nevis katru dienu. Strādājot ar žurnālu un ēdienu projektiem, mūsu darbnīcas virtuvē bieži vien ir dažādi ēdieni, ko...

Lasīt vairāk

Pozitīvas ēdiena kustības tepat Rīgā

Pozitīvas ēdiena kustības tepat Rīgā

Dzīvojot pilsētā, arvien vairāk domājam par atkritumu šķirošanu un pārtikas atkritumu samazināšanu, kas kā sēnēm pēc lietus lika vērties vaļā vairākiem zero waste veikaliem. Aizgājušais...

Lasīt vairāk

Kā ēst gudri un neiekrist pašpasludinātu uztura ekspertu lamatās?

Kā ēst gudri un neiekrist pašpasludinātu uztura ekspertu lamatās?

Gada nogalē īpaši aktualizējas laba izskata jautājumi, jo drīzumā gaidāms svētku maratons un katrs vēlas to sagaidīt iespējami labākā formā, tāpēc interneta vidē īpaši aktivizējas arī dažādi...

Lasīt vairāk

Glutēns – patiess drauds veselībai vai kārtējais modes kliedziens?

Glutēns – patiess drauds veselībai vai kārtējais modes kliedziens?

Veselīgs uzturs un rūpes par sevi ir kļuvis par pēdējā laika tendenci lielai daļai sabiedrības – veikalu  tīkla ELVI dati apstiprina – pieaug veselīgo produktu pārdošanas apjomi...

Lasīt vairāk

Abonē “Pie galda!” un saņem dāvanu

Abonē “Pie galda!” un saņem dāvanu

Mums ir labas ziņas. Nākamgad katrs, kurš abonējis žurnālu gadam, saņems vēl vienu dāvanu – iespēju divām personām apmeklēt kādu no Promo Cash&Carry Akadēmijas organizētajām gatavošanas meistarklasēm....

Lasīt vairāk

Annai Pannai jauna grāmata

Annai Pannai jauna grāmata

No 6. novembra visās Latvijas grāmatnīcās un SIA "satura darbnīca TAPT" būs nopērkama Annas Pannas jeb Annas Birmanes jaunā grāmata “Annas Pannas kūkas un ne tikai”.

Lasīt vairāk

Abavas vīna darītava Japānā saņem vairākus apbalvojumus un uzsāk dzērienu eksportu

Abavas vīna darītava Japānā saņem vairākus apbalvojumus un uzsāk dzērienu eksportu

Aizvadītajā nedēļā Japānā norisinājās lielākais valsts sidru konkurss “Japan Cider Awards”, kurā Abavas vīna darītavas radītais dzirkstvīns “Ābols apiņos” ieguva augstāko apbalvojumu. Dzēriens 3 zvaigžņu kategorijā novērtēts ar 2 zvaigznēm...

Lasīt vairāk

“Orkla Latvija” attīsta produktu sortimentu vegāniem

“Orkla Latvija” attīsta produktu sortimentu vegāniem

“Orkla Latvija” paplašina zīmola “Spilva” sortimentu, iepazīstinot ar vairākiem produktiem, kas piemēroti vegānu uzturam. Šobrīd “Spilvas” produktu klāstā ir pieejami tādi vegāniski produkti kā “4 sezonu majonēze”, triju veidu humosi,...

Lasīt vairāk

Valmiermuižas alus darītava veltījumā Valmierai iegulda 15 000 eiro

Valmiermuižas alus darītava veltījumā Valmierai iegulda 15 000 eiro

Valmiermuižas alus darītava investējusi 15 tūkstošus eiro Valmieras pilsētai veltītās BIO liepziedu vēstējas garšas radīšanā, kas savu pirmizrādi piedzīvos Valmieras 736. dzimšanas dienā, ko pilsētā atzīmē no 26. līdz 28. jūlijam. Valmieras liepziedu...

Lasīt vairāk

Trīs receptes alus cienītājiem īpašam vasaras piknikam

Trīs receptes alus cienītājiem īpašam vasaras piknikam

Visu pasākumu un, protams, arī pikniku neatņemama sastāvdaļa ir garda maltīte. Piknika ēdienkartes plānošanu Mežpils alus someljē Andris Rasiņš aicina padarīt aizraujošāku, sākot to ar alus izvēli un...

Lasīt vairāk

Dzīvosim zaļi – dabai draudzīgi vienreizlietojamie trauki

Dzīvosim zaļi – dabai draudzīgi vienreizlietojamie trauki

Laikā, kad arvien vairāk cilvēki un arī organizācijas domā par to, kā dzīvot pēc iespējas saudzīgāk pret dabu un...

Lasīt vairāk

Narvesen aicina samazināt vienreizlietojamo krūzīšu patēriņu

Narvesen aicina samazināt vienreizlietojamo krūzīšu patēriņu

Šonedēļ vadošais mazumtirdzniecības tīkls Narvesen sāk kampaņu “Kafiju lej, kur gribi”, aicinot klientus iegādāties karstos dzērienus savās līdzpaņemtajās krūzēs, lai būtiski samazinātu vienreizlietojamo krūzīšu patēriņu. Šī kampaņa ir daļa no Narvesen ilgtspējīga iepakojuma...

Lasīt vairāk

Pieci mīti par augļiem

Pieci mīti par augļiem

Vasaras vidū gan dārzi, gan veikalu plaukti vai lūst no dažādu augļu pārbagātības, mudinot mūs vieglām uzkodām izvēlēties tieši svaigus augļus un ogas, jo tie ir veselīgi...

Lasīt vairāk

Kafijas ceļvedis: populārākie kafijas dzērieni un to raksturi

Kafijas ceļvedis: populārākie kafijas dzērieni un to raksturi

Sen garām tie laiki, kad latvieši dzēra tikai melnu vai baltu kafiju. Ar katru gadu kafijas kultūra attīstās aizvien jaunā kvalitātē, un vietējās kafijas tirdzniecības vietas piedāvā...

Lasīt vairāk

Kā pagatavot visgardāko šašliku?

Kā pagatavot visgardāko šašliku?

Pikniki un grilēšana ir kļuvusi par neatņemamu vasaras sezonas sastāvdaļu, un siltajā laikā gandrīz visi kāro ik pa brīdim nobaudīt uz oglēm gatavotus ēdienus, taču izcept...

Lasīt vairāk

Etnofestivālā SVIESTS mājražotāju labumi un laika rituma izzināšana meistarnīcās

Etnofestivālā SVIESTS mājražotāju labumi un laika rituma izzināšana meistarnīcās

Vasaras saulgrieži visos laikos ir bijuši lielākie gadskārtu svētki, ko arī Valmiermuižā jau devīto gadu atzīmēsim. Lielākais gada notikums mūspusē ir etnofestivāls „SVIESTS”, kurā 15. jūnijā Valmiermuižas parkā izzināsim laika ritējumu....

Lasīt vairāk

Konkursā “Mežpils prove” 2019 izvēlēts labākais mājbrūvētājs

Konkursā “Mežpils prove” 2019 izvēlēts labākais mājbrūvētājs

2019. gada 8. aprīlī Aldara alus darbnīcā noslēdzās ikgadējais mājbrūvētāju konkurss "Mežpils prove", kurš jau otro gadu pēc kārtas tiek rīkots sadarbībā ar lielveikalu tīklu “Rimi”. Šogad aldari tika aicināti...

Lasīt vairāk

Latvijas mājražotāji ar īpašu programmu aicina svinēt Pūpolsvētdienu Čiekurkalnā

Latvijas mājražotāji ar īpašu programmu aicina svinēt Pūpolsvētdienu Čiekurkalnā

Kā jau katru gadu - pie mums atgriezies pavasaris. Neatņemama pavasara sastāvdaļa ir visiem labi zināmā Pūpolsvētdiena, ko šogad aicinām Jūs svinēt kopā ar mums! 14.aprīlī, sanāksim kopā Čiekurkalna...

Lasīt vairāk

Rīgā 1.februārī durvis vērs nebijuša koncepta restorāns – godīgas cenas restorāns „ATVĒRTS”

Rīgā 1.februārī durvis vērs nebijuša koncepta restorāns – godīgas cenas restorāns „ATVĒRTS”

Februāra pirmajās dienās durvis vērs Baltijā pirmais godīgo cenu koncepta restorāns, kurā daudzveidīgus augstas kvalitātes ēdienus un dzērienus klienti varēs baudīt par pašizmaksas cenām. „ATVĒRTS” – tas...

Lasīt vairāk

Pasākumi gardēžiem