Jaunumi

“Novada Garšas” vēlās brokastis visā Latvijā

“Novada Garšas” vēlās brokastis visā Latvijā

Ne vien vēlās brokastis, bet pat “naksniņas” Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē un Latgalē ir tas, ko jūlijā un augustā izbaudīt aicinās pasākums “Novada Garša”. Gardumus, kas galvenokārt tapuši no katalogā...

Lasīt vairāk

Vīnziņa ieteikuma grilētu ēdienu saderībai ar vīnu

Vīnziņa ieteikuma grilētu ēdienu saderībai ar vīnu

Vasarai lutinot, pat slinkākie grilētāji jau ir sākuši kūpināt savus grilus, kairināt apkārtējo smaržu un garšu kārpiņas ar vilinošiem aromātiem. Kā zināms, maltītei atbilstoši dzērieni izceļ garšu un padara...

Lasīt vairāk

7.jūlijā notiks Latvijas pārtikas nozarei veltīts sarunu forums “Kastrolis”

7.jūlijā notiks Latvijas pārtikas nozarei veltīts sarunu forums “Kastrolis”

Pirmo reizi notiks vērienīgs pārtikas nozares attīstībai veltīts forums “Kastrolis”. Foruma mērķis ir piedāvāt atbalstošu diskusiju platformu Latvijas...

Lasīt vairāk

Abavas vīna darītava ieguvusi zelta medaļas konkursā Cider world 2021

Abavas vīna darītava ieguvusi zelta medaļas konkursā Cider world 2021

Aizvadītajā nedēļā Frankfurtē norisinājās konkursa Cider world 2021 balvu pasniegšanas ceremonija, kurā Abavas vīna darītavas dzērieni ieguva apbalvojumus - divas zelta un vienu sudraba medaļu. Ar zeltu tika novērtēti...

Lasīt vairāk

Pamodini šefpavāru sevī! Produkti un receptes pie tavām namdurvīm!

Pamodini šefpavāru sevī! Produkti un receptes pie tavām namdurvīm!

Katram no mums pienāk brīdis, kad negribas domāt, ko gatavot, kādas sastāvdaļas izmantot un kā to visu salikt kopā. Šādām dienām glābiņš ir BChef, kas jau mūsu vietā...

Lasīt vairāk

Domā kā ēd – Ēdienreižu plānošana

Domā kā ēd – Ēdienreižu plānošana

Veselīgs uzturs un ēdienreižu plānošana ir mērķtiecīga apņemšanās. Ir atšķirība, vai sākam plānot maltīti tad, kad jau rūc vēders un stāvam pie pustukša ledusskapja, cenšoties pagatavot ko vairāk par...

Lasīt vairāk

Pasaules trends ienāk Latvijā – bezalkoholiski stipro dzērienu atdarinājumi

Pasaules trends ienāk Latvijā – bezalkoholiski stipro dzērienu atdarinājumi

Dzērienu kultūrā parādījies jauns trends – bezalkoholiski stipro dzērienu atdarinājumi, kas imitē ierastās garšas un rada sajūtu, kā dzerot oriģinālo...

Lasīt vairāk

NOSKAIDROTS 2020. GADA IECIENĪTĀKAIS VEGĀNISKAIS PRODUKTS

NOSKAIDROTS 2020. GADA IECIENĪTĀKAIS VEGĀNISKAIS PRODUKTS

Augu valsts uzturam kļūstot arvien populārākam, veikalu plauktus papildina aizvien vairāk vegānisku alternatīvu ierastajiem dzīvnieku valsts produktiem. Vegan.LV veiktā...

Lasīt vairāk

Kā izvēlēties vīnu vakariņām un svētku galdam?

Kā izvēlēties vīnu vakariņām un svētku galdam?

Gan pie ikdienišķām vakariņām, gan īpaši svētkos, par neatņemamu maltītes sastāvdaļu ir kļuvis vīns. Tomēr, kā pie plašā vīna sortimenta...

Lasīt vairāk

GEMOSS atver veikalu Valmierā

GEMOSS atver veikalu Valmierā

3. decembrī uzņēmums Gemoss atver savu veikalu Valmierā, kas ir nu jau uzņēmuma sestais bāru, restorānu un kulinārijas preču veikals-noliktava Baltijā. Visa...

Lasīt vairāk

Iznākusi Našķoties Zanes otrā recepšu grāmata “Našķoties bērnībā”

Iznākusi Našķoties Zanes otrā recepšu grāmata “Našķoties bērnībā”

26. novembra vakarā drošos un attālinātos tiešsaistes apstākļos notika Zanes Grēviņas jaunās recepšu grāmata “Našķoties bērnībā” atklāšanas svētki. Grāmatā, kuru izdevusi...

Lasīt vairāk

“Pie galda!” kalendārs 2021. gadam

“Pie galda!” kalendārs 2021. gadam

Visi esam vairāk nekā jebkad pelnījuši – LAIMĪGU 2021. GADU! Pie mums pašlaik top, iespējams, garšīgākais 2021. gada sienas kalendārs pasaulē. :) Brīdinām...

Lasīt vairāk

“Valmiermuižas alus” radījis vietējo alternatīvu viskijam

“Valmiermuižas alus” radījis vietējo alternatīvu viskijam

“Valmiermuižas alus” darītavas saimnieks pēc paša veidotas receptūras radījis pirmo mucu degalu Latvijā, ko iespējams dēvēt arī par importa viskija vietējo...

Lasīt vairāk

Seši fakti, ko tu vēl nezināji par “Latvijas balzams”

Seši fakti, ko tu vēl nezināji par “Latvijas balzams”

Šogad 30. aprīlī Baltijā vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs AS “Latvijas balzams” atzīmē 120 gadu jubileju. Ilgās darbības laikā “Latvijas balzams” kļuvis par neatņemamu Latvijas vēstures mantojuma daļu,...

Lasīt vairāk

KAS ŠODIEN VAKARIŅĀS?

KAS ŠODIEN VAKARIŅĀS?

Svarīgi ir šo jautājumu sev uzdot vienu reizi nedēļā, nevis katru dienu. Strādājot ar žurnālu un ēdienu projektiem, mūsu darbnīcas virtuvē bieži vien ir dažādi ēdieni, ko...

Lasīt vairāk

Pozitīvas ēdiena kustības tepat Rīgā

Pozitīvas ēdiena kustības tepat Rīgā

Dzīvojot pilsētā, arvien vairāk domājam par atkritumu šķirošanu un pārtikas atkritumu samazināšanu, kas kā sēnēm pēc lietus lika vērties vaļā vairākiem zero waste veikaliem. Aizgājušais...

Lasīt vairāk

Kā ēst gudri un neiekrist pašpasludinātu uztura ekspertu lamatās?

Kā ēst gudri un neiekrist pašpasludinātu uztura ekspertu lamatās?

Gada nogalē īpaši aktualizējas laba izskata jautājumi, jo drīzumā gaidāms svētku maratons un katrs vēlas to sagaidīt iespējami labākā formā, tāpēc interneta vidē īpaši aktivizējas arī dažādi...

Lasīt vairāk

Glutēns – patiess drauds veselībai vai kārtējais modes kliedziens?

Glutēns – patiess drauds veselībai vai kārtējais modes kliedziens?

Veselīgs uzturs un rūpes par sevi ir kļuvis par pēdējā laika tendenci lielai daļai sabiedrības – veikalu  tīkla ELVI dati apstiprina – pieaug veselīgo produktu pārdošanas apjomi...

Lasīt vairāk

Annai Pannai jauna grāmata

Annai Pannai jauna grāmata

No 6. novembra visās Latvijas grāmatnīcās un SIA "satura darbnīca TAPT" būs nopērkama Annas Pannas jeb Annas Birmanes jaunā grāmata “Annas Pannas kūkas un ne tikai”.

Lasīt vairāk

Abavas vīna darītava Japānā saņem vairākus apbalvojumus un uzsāk dzērienu eksportu

Abavas vīna darītava Japānā saņem vairākus apbalvojumus un uzsāk dzērienu eksportu

Aizvadītajā nedēļā Japānā norisinājās lielākais valsts sidru konkurss “Japan Cider Awards”, kurā Abavas vīna darītavas radītais dzirkstvīns “Ābols apiņos” ieguva augstāko apbalvojumu. Dzēriens 3 zvaigžņu kategorijā novērtēts ar 2 zvaigznēm...

Lasīt vairāk