Gundegas recepšu plāns nedēļai

Sveiciens!
Šai mūsu #paliecmājās Pie Galda! grupai rit jau 9.nedēļa, kas nozīmē, ka mēs jau vismaz divus mēnešus intensīvi gatavojam mājās. Atzīšos, ir iestājies neliels nogurums. Tāpēc vēl vairāk kā agrāk cenšos meklēt jaunas garšu kombinācijas, lai savas garšu kārpiņas lutinātu vēl vairāk kā iepriekš. Tam lielisks palīgs ir kūtri nākošā vasara, kas ļauj izvēlēties svaigus zaļumus, ēdienkartē ienest ogas, rabarberus un izmantot grilu. Nu tad ņemiet par labu manu šīs nedēļas izvēli. Lai ir garšīgas maltītes! Gundega
TREŠDIEN Ar kuskusu pildīta sarkanā paprika
4 sarkanās paprikas, 1 sīpols, 1 tējkarote olīveļļas, 175 g kuskusa, 25 g rozīņu, 2 tējkarotes sasmalcinātu zaļumu, sāls, malti melnie pipari, folija, eļļa cepšanai.
CETURTDIEN Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru
200 g kazas siers (50 g personai), balzametiķis, olīveļļa, sāls un pipari, zemenes, gurķis, rukola, nektarīni.
PIEKTDIEN Rabarberu pīrāgs
Mīklai 100 g sviesta, 50 g brūnā cukura, 150 g kviešu pilngraudu miltu. Rabarberu masai: 230 g rabarberu, 230 g cukura, 4 olas, naža gals kanēļa, naža gals vaniļas. Olbaltuma masai: 2 olu baltums, 100 g cukura, 100 g cukura (sīrupam), 3 ēdamkarotes ūdens.
SESTDIEN Vistas šašliks alus un ingvera marinādē ar viegliem salātiem
1,2 kg atkaulotu vistas šķiņķu, 1 galviņa ķiploka, divi sarkanie sīpoli, pāris zariņu rozmarīna, 200 g medalus, īkšķa lieluma ingvera sakne, 4 ēdamkarotes medus, 2 buntītes redīsu, ½ tējkarotes citronpiparu, 100 ml olīveļļas, viens citrons, 200 g rukolas.
SVĒTDIEN Kārtainās mīklas tartes ar vīģu ievārījumu, gorgonzolas sieru un bumbieriem
3 plāksnes atlaidinātas kārtainās rauga mīklas, 160 g vīģu ievārījuma, 1 nogatavojies bumbieris, 120 g sadrupināta Gorgonzolas siera, 1 viegli sakulta ola, medus, 100 g kazeņu vai aveņu.
PIRMDIEN Uz dārzeņiem ceptas cūkgaļas ribiņas
1 kg cūkgaļas ribiņu, 2 saldie kartupeļi, 2–4 bietes (sarkanas un/vai dzeltenas), 1 selerijas sakne, 4 sīpoli, 2 tējkarotes balzametiķa, 2 tējkarotes medus, 2 tējkarotes sinepju vai sinepju sēklu, 2–4 zariņi rozmarīna, 2–4 ēdamkarotes olīveļļas, sāls un malti pipari.
OTRDIEN Take-away jeb pusdienu maltīte līdzņemšanai – pasta ar zaļumu mērci un tunci (1 personai)
100 g pilngraudu pastas fusilli, ½ bundžiņas tunča konservu, 5 mazie ķiršu tomātiņi, 5 paipalu olas. Pašgatavotai zaļumu mērcei: 1 sauja spinātu lapu, 1 sauja bazilika lapu, 5 ēdamkarotes olīveļļas, sula no ⅓ citrona, 1 ēdamkarote zemesriekstu pēc vēlēšanās, sāls un pipari pēc garšas, 10–20 g cietā siera uzrīvēšanai.
Te šīs nedēļas iepirkumu saraksts.
Gundegas-iepirkumu-saraksts